Workshop dromenvangers maken en houtskooltekenen

Al in vroeger tijden geloofden de indianen dat het zelf maken en ophangen van een dromenvanger boven iemands slaapplaats nare dromen weert. Veel ouders maken daarom dromenvangers om boven het bedje of draagwieg van hun kinderen te hangen. De dromenvanger heeft een ronde vorm omdat dit de cirkel van leven en de kracht van de zon en maan symboliseert. Het web van dromenvanger vangt de slechte dromen tijdens de nacht op en laat deze verdwijnen bij zonsopkomst. De veren fungeren als een pluizige, kussenachtige ladder waarmee de goede dromen zachtjes en ongestoord neerdalen op de slapende persoon. Tijdens deze workshop leer je om een eenvoudige dromenvanger zélf te maken met natuurlijke materialen.

WERKEN MET HOUTSKOOL
Houtskool is een volledig natuurlijk materiaal en behorend tot de alleroudste tekenmaterialen. In de prehistorie werd er al mee op rotswanden getekend. Maar in de workshop tekenen wij gewoon op papier. Je leert spelenderwijs het materiaal en de techniek kennen.

Er is geen ticketverkoop en u hoeft u niet aan te melden. Wel wordt u geadviseerd om tijdig aanwezig te zijn zodat er nog plaatsen zijn.

Klik hier voor meer informatie over de Stadstuin Heerlen Centrum.

Maximaal 15 plaatsen.

‘Van wie is de stad, en hoe maken we hem samen?’ is de titel van de Stadmaakweek die tijdens festival Cultura Nova in Heerlen wordt gehouden met ruim 100 activiteiten rondom stadmaken in Parkstad.