WINTERSPEELPAKKET voor thuis

BLAUW GRAS - Rachel Zweije

met de kleine wintervoorstelling van papier.

Tijdens de kleine wintervoorstelling van papier ontmoet je een bijzondere familie. Ze gaan ondanks de kou, een nachtje kamperen in het bos en slapen in een klein tentje. Ze maken een vuurtje en zetten thee. Heel ontspannen en genietend.

Kun jij ook een wintervoorstelling maken? 

Ga dan aan de slag met het WINTERSPEELPAKKET. Knip de illustraties uit en plak ze op stokjes. De achtergronden kun je ook op stokjes plakken en dan (om de beurt) in de doos prikken. Zo creëer je een mini theatertje. Kun je zelf ook iets tekenen wat je uit kunt knippen? Nu kun je ermee gaan spelen en een wintervoorstelling gaan maken, met of zonder publiek?

Het WINTERSPEELPAKKET is te bestellen via Cultura Nova van 23 december t/m 31 december 2020.

 

Het WINTERSPEELPAKKET VOOR THUIS
In het pakket zit het volgende:
Beschrijving met QR code/link naar filmpje wintervoorstelling
1 voorgrond
3 achtergronden
diverse illustraties om uit te knippen
stokjes
en de doos zelf is de ondergrond

BLAUW GRAS is een theatergezelschap uit ’s-Hertogenbosch dat werkt onder artistieke leiding van Rachel Zweije. Vanuit het Werkwarenhuis (Tramkade) creëert zij rustgevende werelden waar beeldend theater, (gezond) voedsel en vormgeving samenkomen in interactieve zintuiglijke belevingen op locatie. Deze theatrale belevingen gaan over verbondenheid en een moment van rust in te lassen. Zo’n moment waarop je tijd neemt voor één ding en voor elkaar. Zoals de projecten SOEPMONSTERS (AL) GROENTELAND (4+) TELEFOONBEDJES (AL) EN WORTELEN (AL)

Rachel: “We gaan terug naar de basis. Samen wortelen. Spelen, rust, aandacht en laten verwonderen met weinig middelen. Ik nodig kinderen en (hun) ouders uit om samen te spelen, open te gaan en te groeien.”  (Rachel Zweije)

 

Concept en vormgeving: Rachel Zweije
Spel: Rachel Zweije, Pim van Pagee of Amber Verdonk
Met dank aan: Cultura Nova, Fonds Podiumkunsten en Gemeente ‘s-Hertogenbosch, WerkWarenhuis