WHAT’S IN MY EYE?

Lieke van der Vegt

Samen verglijden we naar een nieuwe wereld waarin de oude, analoge toverkunst opnieuw wordt uitgevonden.

In het solowerk WHAT’S IN MY EYE? geeft performancekunstenaar en theatermaker Lieke van der Vegt haar ogen aan het publiek. Een blikuitwisseling, een toenadering tot de ander. Samen verglijden we naar een nieuwe wereld waarin de oude, analoge toverkunst (Camera Obscura) opnieuw wordt uitgevonden. We verdwijnen en verschijnen in één oogopslag. Droombeelden mengen zich met de realiteit. We raken verwikkeld in de mystieke werelden achter onze ogen. Maar hoe kleuren we ze in?
WHAT’S IN MY EYE? is geproduceerd door Hoge Fronten in coproductie met VIA ZUID en Cultura Nova.

 

Lieke van der Vegt
Lieke (1997) is in 2020 afgestudeerd als performer aan de Toneelacademie in Maastricht. Als beginnend performancekunstenaar en theatermaker noemt zij zichzelf een tovenares van de verbeelding: “Ik balanceer graag op de grenzen van ervaringstheater en beeldende kunst, tussen theatraal en museaal in.” Liekes werk ontstaat vanuit een speelse verwondering en nieuwgierigheid naar de wereld. Met de slimheid en muzikaliteit van vorm, ritme en licht, transformeert zij een ruimte tot een betekenisvolle beleving: “Ik werk vanuit een verlangen om de toeschouwer een virtuoze ervaring mee te geven en zoek naar een vertaling van onze authentieke, onversneden binnenwerelden. De ‘magie’ die daar schuilt, heb ik altijd al willen vangen.”

  • “Op laborante wijze onderzoekt Lieke van der Vegt haar materiaal, techniek, zichzelf en haar publiek. Het technische, natuurwetenschappelijke van haar beeldende performancekunst is een boeiende richting waar nog veel meer moois te ontdekken valt.” – Lieke Benders, Hoge Fronten
  • “Beautiful voices, surprising twists… A wonderful piece, simple, but complex, complex and simple. A healthy combination.” – Ron Bernstein, Jan van Eyck Academie

 

VIA ZUID – Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg
VIA ZUID steunt jonge podiumkunstenaars op weg naar de professionele beroepspraktijk. In en vanuit Limburg. Samen met partners als Cultura Nova krijgen talentvolle makers de kans de wereld te verrassen en verrijken met hun voorstellingen en projecten.

WHAT’S IN MY EYE? is een coproductie i.s.m. Hoge Fronten, Via Zuid en Cultura Nova. Met dank aan Schunck