We vieren Parkstad tijdens het IBA Expojaar

IBA Parkstad, René Seijben, Manager Expojaar

Parkstad bloeit

IBA Parkstad heeft als doel Parkstad in 2022 en daarna tot een sterkere en veerkrachtigere regio te maken. Op weg naar een duurzamere economie, met een belangrijke rol voor groen en het hergebruiken van materialen. Zo wordt Parkstad een aantrekkelijk gebied om te wonen, werken én recreëren.

 

Van 2013 tot 2022 en verder

IBA Parkstad is gestart in 2013. Dit jaar én volgend jaar, in 2021 en 2022, vindt het Expojaar van IBA Parkstad plaats. Gedurende dit jaar presenteert IBA de reeds gerealiseerde projecten of krijgen we een status update van projecten die in realisatie zijn. Of IBA Parkstad in 2022 tot z’n eind komt? Absoluut niet. Het IBA-proces eindigt nooit. Het betreft een dynamisch proces. De projecten lopen door en blijven zich ontwikkelen, ook na 2022. 

 

Start IBA Expojaar 

Het startschot voor het IBA Expojaar geven we tijdens de opening van Cultura Nova op 27 augustus 2021. Samen met de 30e editie van het cultuurfestival opent IBA Parkstad zijn Expojaar. Gedurende dit jaar vol festiviteiten vieren we Parkstad en IBA aan de hand van een vol programma. Van evenementen tot exposities en van congressen tot festivalmomenten.

 

Benieuwd naar alles wat er te zien en beleven is in 2021 en 2022 tijdens het IBA Expojaar? Zorg dat je als eerste op de hoogte bent van het voltallige programma. Meld je hier aan voor de lezing gegeven door René Seijben, Manager Expojaar, IBA Parkstad.

‘Van wie is de stad, en hoe maken we hem samen?’ is de titel van de Stadmaakweek die tijdens festival Cultura Nova in Heerlen wordt gehouden met ruim 100 activiteiten rondom stadmaken in Parkstad.