Vie, een leven in beweging

Berry Jacobs-van Dongen, programmamanager Vie, Gemeente Kerkrade

Een regionale impuls
Vie staat voor verbeteren van de gezondheid en vitaliteit binnen de regio Parkstad. Parkstad scoort slecht als het gaat om levenskwaliteit en gezondheid van haar inwoners. Vanuit Kerkrade, in samenwerking met vele partners in de regio, is een langjarige beweging in gang gezet om een trendbreuk te realiseren. De ambitie is om vanuit een innovatieve aanpak in de wijken en met een centraal gelegen locatie in Kerkrade als ‘motor’, een nieuwe impuls te geven aan de gezondheid en vitaliteit van de inwoners van Kerkrade én de regio. Vie wordt gerealiseerd op de plek van het voormalige Atriumziekenhuis in Kerkrade-centrum. Een prachtige plek waar men voor elkaar zorgt, samen beweegt, van elkaar leert en samenwerkt. Binnen en rond Vie worden een zwembad, diverse sportverenigingen en zorginstanties gevestigd. Allemaal afgestemd op de thema’s vitaliteit en gezondheid. Nog veel belangrijker dan de gebouwen zijn de programma’s die vanuit Vie aangeboden en ontwikkeld worden. Allemaal gericht op het verbeteren van de levenskwaliteit van de inwoners van Kerkrade én de regio.

 

Vie Innovatie Hub Parkstad

Vie is nog veel meer dan dat. Het is ook een plek waar expertise op het gebied van zorg, sport en bewegen samenkomen. Zo vormt de Vie Innovatie Hub Parkstad hét innovatieve kennis en expertise deel van het concept, met speciale aandacht voor programma’s die investeren in gezonde jeugd, vitaal ouder worden en vitale wijken. De Innovatie Hub wordt gevestigd in het Vie complex. 

 

De opening van Vie staat gepland tijdens het IBA Expojaar en zal dan ook groots gevierd worden met verenigingen en bewoners. Meer weten over Vie en de kracht van het project? Meld je hier aan voor de lezing gegeven door Berry Jacobs-van Dongen, programmamanager Vie, Gemeente Kerkrade

‘Van wie is de stad, en hoe maken we hem samen?’ is de titel van de Stadmaakweek die tijdens festival Cultura Nova in Heerlen wordt gehouden met ruim 100 activiteiten rondom stadmaken in Parkstad.