Van wie is de stad en hoe maken we hem samen?

Stadmaakweek 2021

De stadstuin is het kloppend hart van de Stadmaakweek. Hier komen bewoners, bezoekers, stadmakers, bedrijven, kunstenaars, maatschappelijke organisaties en overheden samen. Hoe zorgen we samen voor het verhogen van de kwaliteit van wonen, werken en leven in Heerlen en de regio Zuid-Limburg? En van wie is de stad eigenlijk? Op deze vragen – en vele andere – proberen we tijdens die week antwoorden te vinden.

Ruimte voor ideeën

Van stadswandelingen langs bijzondere plekken in Heerlen, concerten in de stadstuin in Schinkel-Zuid tot hackathons over duurzaamheid en workhops over burgerkracht. Je leert de stad beter kennen, doet inspiratie op en denkt samen na over de toekomst van de stad en de regio. Tijdens de Stadsmaakweek en de activiteiten is iedereen gelijk, waardoor het makkelijk wordt om elkaar te (leren) kennen en te begrijpen. Alleen zo is er ruimte voor nieuwe inzichten en ideeën, en vormen van samenwerkingen. Met als doel vormgeven aan onze toekomst, met aandacht voor het verleden.

De Stadmaakweek 2021 zal plaats vinden van vrijdag 27 augustus t/m zondag 5 september, o.a. in de Stadstuin Heerlen Centrum.

Hieronder ziet u welke activiteiten deel uitmaken van de Stadmaakweek 2021 (u kunt klikken op de naam van de activiteit om naar de pagina met informatie over deze activiteit te gaan):

Klik hier om naar de pagina van de Stadstuin Heerlen Centrum te gaan.

Samenwerking

De Stadmaakweek is een initiatief van Cultura Nova, het Ministerie van BZK, IBA Parkstad, gemeente Heerlen, stadsregio Parkstad Limburg, Vereniging Stadstuin Heerlen en Provincie Limburg. In 2019 werd de eerste Stadmaakweek georganiseerd. Bijna alle activiteiten tijdens de Stadmaakweek zijn gratis toegankelijk.

‘Van wie is de stad, en hoe maken we hem samen?’ is de titel van de Stadmaakweek die tijdens festival Cultura Nova in Heerlen wordt gehouden met ruim 100 activiteiten rondom stadmaken in Parkstad.