Tussenruimte / Blank Space

Hoge Fronten i.s.m. Noa Gorissen en Rachel Zomerplaag

Een ‘tussenruimte’ is een ruimte tussen twee dingen of momenten. Zoals een plein of park een ruimte is tussen gebouwen in een stad. Ook zijn er ‘onzichtbare’ tussenruimtes, zoals een bepaalde levensfase óf een lockdown.

In opdracht van Hoge Fronten / Lieke Benders gingen studenten van de afdelingen visuele communicatie en communicatie & media design van het Maastricht Institute of Arts (Zuyd Hogeschool) aan de slag met het thema ‘tussenruimte’. De opdracht: de waarde van een ‘tussenruimte’ zichtbaar maken door middel van een beleving. De bijzondere installatie Blank Space is één van de resultaten hiervan.

Blank Space neemt je mee naar je eigen mentale ‘tussenruimte’. Een actuele ‘state of mind’: hoe sta je in het leven? Aan de hand van verschillende stellingen creëert deze installatie hier een beeld van. Er komen stellingen aan bod als ‘Ik krijg niet vaak spijt van keuzes.’, ‘Ik verander vaak van mening.’ of ‘Ik word melancholisch als ik denk aan voorbije periodes.’. De antwoorden worden ter plekke ‘live’ verwerkt en maken je gedachtepatroon van dit moment zichtbaar in een kunstwerk om mee naar huis te nemen.

Programma Codeur: Frank Geurts

Mede mogelijk gemaakt door en met dank aan Cultura Nova.

Duur: +- 10 minuten per persoon

‘Van wie is de stad, en hoe maken we hem samen?’ is de titel van de Stadmaakweek die tijdens festival Cultura Nova in Heerlen wordt gehouden met ruim 100 activiteiten rondom stadmaken in Parkstad.