Trillende Lente

Wonen Limburg, Stichting Street Art Foundation, gemeente Heerlen, Cultura Nova

“In het hart van elke winter leeft een trillende lente”. Dat is de tekst van een dichtregel die bewoners samen met het Spaanse kunstenaarscollectief Boa Mistura op uitnodiging van de Stichting Street Art en woningcorporatie Wonen Limburg op hun woning in het Aurora-complex in Heerlen gaan aanbrengen. Dat motto staat centraal voor de nieuwe tijd die kan gaan aanbreken voor de bewoners en hun wijk in Heerlen-Noord. Een tijd met nieuw perspectief, waarbij bewoners worden gesteund om zichzelf en hun wijk te ontwikkelen.

Hoe ervaren bewoners hun woonomgeving, wat voor ‘n dromen en zorgen hebben ze, en hoe zien ze hun toekomst en de toekomst van hun buurt en wijk? Welke impuls geeft het streetart project hieraan?

Aurora maakt onderdeel uit van de wijk Schandelen en GMS; enkele van de wijken van Heerlen-Noord. De gemeente heeft grootste plannen voor dit stadsdeel en wil deze samen met bewoners gaan ontwikkelen. Lodewijk Asscher bereidt dit voor. Hoe kan Aurora hieraan een impuls geven, hoe kan de energie die het project losmaakt voor een olievlek voor de wijk en de stationsomgeving zorgen? Wat moeten we daarvoor doen? Wat moeten we vooral niet doen? Wat zijn andere ontwikkelingen die de aanpak kunnen versterken? Deze vragen staan centraal in de bijeenkomst Trillende Lente.

De bijeenkomst maakt onderdeel uit van de Stadmaakweek Cultura Nova van vrijdag 27 augustus t/m zondag 5 september. Hierin vinden tal van bijeenkomsten plaats onder het motto: Van wie is de stad en hoe maken we hem samen.