The Unseen Evolution

MAMDT (NL)

Hussein, Kamala, Eva en Floris zijn vier jonge ontwerpers studerend aan de Maastricht Academy of Multimedia Design and Technology (MAMDT – Zuyd Hogeschool). In ‘The Unseen Evolution’ vertellen zij het verhaal over de transitie die zich afspeelt in Heerlen.

De vier studenten hebben Heerlen op verzoek van Cultura Nova drie maanden onderzocht in het kader van Visual Language & Storytelling. Het was de opdracht om met moderne technieken – op hun eigen wijze – de verhalen van unieke plekken in Heerlen te vertellen. Ze zijn aan de slag gegaan met verhalen van inwoners en bezoekers over het Maankwartier, het Royal Theater, SCHUNCK en de Murals. Tijdens Cultura Nova presenteren zij hun verhaal van Heerlen in het Royal Theater in de multimediale installatie ‘The Unseen Evolution’.

Want, er is iets gaande in Heerlen. Wat? Dat is op het eerste gezicht misschien niet te zien. In Theater Royal vind je het antwoord bij ‘The Unseen Evolution’.

Deze installatie bestaat uit twee delen: in de grote zaal plof je neer in één van de comfortabele stoelen om te genieten van een korte film, die het beeld toont van Heerlen zoals de stad maar al te vaak en al te lang wordt waargenomen. Achter het doek bevindt zich een multimediale installatie die je letterlijk een blik achter de schermen van het Heerlen van vandaag biedt. Je ziet en ervaart hoe op dit moment aan de stad wordt gewerkt om haar te laten schitteren als het Heerlen van vroeger.