The Seafroth Knows Neither Pain Nor Time

Anthony Nestel (BE) & Esther Arribas (ES)

‘The Seafroth Knows Neither Pain Nor Time’ is een performance op het snijvlak van beeldende kunst en dans. De kunstenaars Anthony Nestel en Esther Arribas presenteren deze performance op uitnodiging van schrit_tmacher just dance! in samenwerking met Cultura Nova naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Basquiat, The Artist and His New York Scene’ die tot 2 juni dit jaar te zien was in SCHUNCK.

Jean-Michel Basquiat was zeer begaan met het idee van gelijkheid. Hij maakte gebruik van verschillende media en stijlen zoals poëzie, schilderen, graffiti en tekenen. De performance wil net als de werken van Basquiat een andere wereld voorstellen. Een wereld van onderlinge relaties in de vorm van een vastberaden choreografie als een constante metamorfose van het lichaam, in een met pigmenten gekleurde ruimte over verhoudingen en botsingen waar gelijkheid een toekomstideaal is.

In deze hyperactuele en symbolische voorstelling zoeken Nestel en Arribas – in een wereld die worstelt met vluchtelingen, racisme, groeiend nationalisme en machtsmisbruik – een alternatief voor het lineaire en unieke Europese denken. Hoe ziet een wereld eruit waarin culturen en individuen voortdurend met elkaar interageren en elkaar beïnvloeden? Welke nieuwe perspectieven biedt dit dynamische wereldbeeld ons? ‘The Seafroth’ daagt je uit om na te denken over deze grote vragen.

 

TIP: bezoek voor deze voorstelling de gratis toegankelijke talkshow ‘De Danswereld draait door!

 

Dineren voorafgaand aan deze voorstelling? Dit jaar kunt u tijdens Cultura Nova weer eten in en rond de Spiegeltent. Reserveer snel!