Stiltestorm-baan (7-10 jaar)

Hoge Fronten - Lieke Benders

Een cross-over tussen wetenschap en theater over je omgeving anders zien door er beter naar te luisteren.

Denk jij dat stilte niet leuk kan zijn? Hoge Fronten bewijst het tegendeel!

Vaak hoor je dat je stil moet zijn. Maar dan heb je daar helemaal geen zin in. Wat nu als je het eens wel doet? Stil zijn kan namelijk heel spannend zijn. In de stilte ontdek je dingen die je eerst niet opmerkte. En iets zo stil mogelijk doen is een echt avontuur!

In Stiltestormbaan gaat het over geluid en de daaraan onlosmakelijk verbonden stilte. In een cross-over à la Het Klokhuis tussen wetenschap en theater daagt Hoge Fronten kinderen uit om hun omgeving goed te beluisteren. Wat hoor je?

Om heel stil te kunnen zijn, moeten we eerst begrijpen wat geluid is. Een onderzoeker neemt je op humoristische wijze mee langs tabellen, grafieken en experimenten. Daarna starten we met een proef: het zo geluidloos afleggen van een spannend parcours: de stiltestormbaan. Wie is de stilste?

Stiltestormbaan is een ‘kids only’ voorstelling. Ouders/begeleiders gaan niet mee naar binnen, maar kunnen in de tussentijd op locatie wel genieten van hun (kortstondige) stiltemomentje met een welverdiende kop koffie.

Stiltestormbaan is een coproductie van Hoge Fronten en Limburg Festival, Jeugdtheaterfestival Art of Wonder (Garage TDI) en Cultura Nova.

Credits:

Concept en regie: Lieke Benders

Adviseur: wetenschapper (KU Leuven) Yannick Sluyts

Spel: Sofieke de Kater

Sounddesign: Jolle Roelofs

Tekst en regie-assistent: Saskia de Haas

Dramaturgie: Peter Anthonissen

Vormgeving: De Nieuwe Collectie

Decor: Marq Claessens

Met dank aan Basisschool Tarcisius / Innovo.

Klik hier om een kijkje te nemen op de website van Hoge Fronten.