STIL.kids only (7-12 jaar)

Hoge Fronten

Theatrale ervaringen voor kinderen rondom stilte.

 Hoe vaak hoor je niet dat je stil moet zijn. En dan doe je het lekker toch niet. Wat nu als je het eens wel doet? Stil zijn en stil staan kan namelijk heel spannend zijn. Zeker als je meedoet met ‘STIL.kids only’.
Bij dit ‘STIL.’-project voor kinderen maak je een wandeling terwijl je stilstaat. Je beklimt een stiltestormbaan, waarbij je zo snel mogelijk aan de overkant moet komen zonder lawaai te maken. En je ontdekt dat er verschillende soorten stilte zijn die allemaal anders klinken.
Denk jij dat stilte niet leuk kan zijn? Hoge Fronten / Lieke Benders bewijst het tegendeel!

 

STIL.
‘STIL.kids only’ maakt deel uit van het vierjarige theaterproject ‘STIL.’ van Hoge Fronten / Lieke Benders. Sinds 2017 doet dit theatergezelschap onderzoek naar stilte en stilstand. 2020 is het ‘STIL.finalejaar’. Wie had kunnen bedenken dat tijdens deze finale de wereld zelf een beetje tot stilstand zou komen. ‘STIL.finale’ klinkt als een einde, maar wat als dit een nieuw begin is?

 

Hoge Fronten / Lieke Benders
Lieke Benders maakt met Hoge Fronten beeldend, zintuiglijk theater als tegenkleur. In onze steeds verder polariserende maatschappij, waarin vooruitgang en uitgesprokenheid de boventoon voeren, kiest zij nadrukkelijk voor de andere kant. Voor bedachtzaamheid, bezinning en het belang van nuancering.

 

STIL.kids only is een coproductie van Hoge Fronten en Cultura Nova en wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Provincie Limburg, Gemeente Maastricht, BankGiro Loterij Fonds, Klooster Wittem en C-TAKT. Het maakt deel uit van de Stadmaakweek.