Stadstuin Heerlen Centrum

De Stadstuin Heerlen is een initiatief van bewoners die van een bouwplaats midden in het centrum van Heerlen een tijdelijke buurttuin gemaakt hebben. Niet alleen tuinieren, maar ook bewegen, spelen en ontmoeten zijn belangrijke elementen van de Stadstuin. Daarnaast organiseren de leden regelmatig activiteiten en nodigen stadbewoners uit om het terrein te gebruiken als plek om te chillen te sporten of muziek te maken. Hoewel het terrein van de Stadstuin een tijdelijk karakter heeft blijft de vereniging de stadstuin Heerlen zich beijveren voor meer groen en leefbaarheid in de stad. Tijdens Cultura Nova organiseert vereniging de Stadstuin Heerlen van vrijdag 27 augustus t/m zondag 5 september diverse workshops en activiteiten in het kader van de stadmaakweek. De workshops zijn gratis toegankelijk.

Hieronder ziet u welke activiteiten plaats zullen vinden in de Stadstuin Heerlen Centrum (u kunt klikken op de naam van de activiteit om naar de pagina met informatie over deze activiteit te gaan):

Klik hier om naar de pagina van de Stadmaakweek te gaan.

‘Van wie is de stad, en hoe maken we hem samen?’ is de titel van de Stadmaakweek die tijdens festival Cultura Nova in Heerlen wordt gehouden met ruim 100 activiteiten rondom stadmaken in Parkstad.