SHEL(L)TER (7+)

Zonzo Compagnie & hetpaleis (BE) / vanaf 7 jaar

Deze voorstelling wordt uitgezonden door L1 televisie op zondag 27 december om 18.30 uur en 23.30 uur en maandag 28 december om  13.25 uur.

Op een nacht spoelt een jongen zonder herinneringen aan op het strand. Via ontmoetingen met allerlei kleurrijke figuren leert hij de regels van het spel. Of leren de anderen nog het meest van hem in dit sprookje voor het hoofd en hart over het universele verlangen naar een thuis?

In navolging van de internationaal bejubelde voorstellingen Starend Meisje en Slumberland slaan Zonzo Compagnie en de Gentse cineaste Nathalie Teirlinck opnieuw de handen in elkaar voor een nieuwe voorstelling waarbij film, muziek en theater een uitdagend verbond aangaan. Zodra de lichten doven word je ondergedompeld in een zintuiglijke wereld waar nu eens de muziek, dan weer film of tekst je door de gevoels- en belevingswereld van het ‘aanspoelkind’ loodsen. Samen met hem delen we de verwondering om alles voor het eerst te ontdekken en worden we deelgenoot van zijn ontmoetingen met kleurrijke figuren op het strand.

Een modern sprookje

SHEL(L)TER is een modern sprookje voor het hoofd en hart over anders zijn, naastenliefde en eigenwaarde. Over wat het betekent om kind maar ook simpelweg mens te zijn, maar vooral ook over het universele verlangen naar bescherming, een thuis, ‘to belong’. Zoals we dat inmiddels kennen van Zonzo Compagnie is dit opnieuw een voorstelling die kinderen niet onderschat in hun denkvermogen maar stimuleert. Eentje die niet betuttelt maar uitdaagt, verwondert en bevraagt.

Een dijk van een voorstelling is Shel(l)ter van Nathalie Teirlinck. Met stip een van de knapste jeugdvoorstellingen van dit seizoen. – Concertnews ★★★★ ½.

 

Credits

Regie, video, tekst Nathalie Teirlinck
Compositie Liesa Van der Aa
Muzikale uitvoering Liesa Van der Aa en Spiral Consort
Decor Marie Szersnovicz