RTSMD Shady Shopping

RTSMD

Veertien leegstaande winkelpanden zijn tijdens Cultura Nova het decor voor een spannend schimmenspel. Overdag blijven de geprepareerde etalages onopgemerkt, maar na zonsondergang spelen krachtige schaduwbeelden op subtiele wijze een associatief spel met het straatbeeld. Iedere locatie is anders; soms zijn er restanten te vinden van een interieur, soms van een gestaakte verbouwing en soms is het een kale witte ruimte. Al deze factoren zijn van invloed op het werk dat ontstaat.

RTSMD Shady Shopping bevindt zich op het snijvlak van theater en beeldende kunst. In het theater wordt de bezoeker niet geconfronteerd met feiten, maar met een verzonnen werkelijkheid. Vaak poogt die (re)constructie een diepere waarheid bloot te leggen. Op dezelfde manier probeert RTSMD Shady Shopping via zijn tegelijkertijd luchtige én duistere spel de werkelijkheid te spiegelen. De vertoonde beelden transformeren de vertrouwde omgeving tot een surreële wereld, die blijkt te zijn opgebouwd uit samenvoegingen van vermoeden en projectie.

 

Deelnemende kunstenaars zijn:
Rune Peitersen & Mikica Andrejic
Peter Bouwmans
Wouter Huis
Gerard Koek
Gert-Jan Prins
Iris Bouwmeester
Dyanne Donk
Josephine Kaeppelin
Griet Menschaert
Laurent Malherbe
Sabine de Graaf
Karin Arink & Renée Kool 
Priscila Fernandes
TEKENKINGZ
Hendrikje van Dijk

 

RTSMD Shady Shopping is een coproductie i.s.m. stichting Greylight Projects, Collectief RTSMD en Cultura Nova en maakt deel uit van de Stadmaakweek. RTSMD Shady Shopping is gemaakt met steun van het Prins Bernard Cultuurfonds en Stichting Stokroos.