Romeo & Julia

Toneelgroep Maastricht en anderen

Openingsvoorstelling Cultura Nova 2019

Het 29ste festival Cultura Nova wordt groots geopend met het openluchtspektakel ‘Romeo & Julia’ op het festivalplein, het Burg. van Grunsvenplein direct vóór theater Heerlen. Toeschouwers worden verrast met een muzikale urban versie van het tijdloze verhaal van Shakespeare over jonge liefde en de tragische consequenties van onverdraagzaamheid, onbegrip en misverstand.

‘Romeo & Julia’ is een sterk beeldende eigentijdse theatervoorstelling met veel muziek en enkele grote gebaren, waarbij Toneelgroep Maastricht samenwerkt met internationale gezelschappen die veel ervaring en expertise hebben met het presenteren van grootschalige openluchtvoorstellingen. De bewerking heeft een rauwe, stedelijke uitstraling en is met zijn krachtige dramatiek in staat om veel mensen te raken.

Met Toneelgroep Maastricht heeft Cultura Nova een duurzame relatie opgebouwd; in het verleden zijn coproducties gemaakt als ‘Ich bau dir ein Schloss’ en ‘Emma’. Nederland heeft onvoldoende grootschalige gezelschappen die in staat zijn in de openlucht voorstellingen te presenteren voor grote aantallen bezoekers. Cultura Nova heeft het voornemen geuit, om als reactie hierop makers van internationale gezelschappen te koppelen aan Nederlandse makers en gezelschappen. Dat gebeurt nu ook met Toneelgroep Maastricht.

‘Romeo & Julia’ is een coproductie van Toneelgroep Maastricht met Festival Cultura Nova, in samenwerking met drie (internationale) gezelschappen: Groupe F (FR), Aérosculpture (FR) en Progression Freerunning (NL)!