Publieks-Apps

Open Universiteit

Er gaat een wereld voor je open…
De Open Universiteit ontwikkelt twee publieks-apps dankzij een partnership met Cultura Nova. Kijk om je heen. Zie wat de wereld van Cultura Nova je te bieden heeft. Het is het resultaat van vrijheid. De vrijheid van expressie, zelfontdekking en experimenteren. De vrijheid en de moed om buiten de gebaande paden te treden. Het is die vrijheid waarin Cultura Nova en de Open Universiteit elkaar raken. En de reden dat we een langdurige samenwerking zijn aangegaan. Want ook de Open Universiteit staat voor vrijheid: de vrijheid om op jouw manier te werken aan je eigen ‘upgrade’.

Festival-assistent
Een festival-assistent op je eigen telefoon. Door middel van een slimme assistent kan je de assistent vragen stellen over Cultura Nova. Deze app, op basis van Google Assistant, wordt dit jaar speciaal voor Cultura Nova ontwikkeld en uitgetest. De Open Universiteit gaat de reacties van de bezoekers verzamelen, en als het blijkt aan te slaan, komen ze volgend jaar met een vernieuwde versie. De ervaring die ze hiermee als Open Universiteit opdoen tijdens het festival kunnen ze later in hun onderwijs gebruiken, bijvoorbeeld voor het ontwikkelen van een studiekeuze- assistent of voor kennistoetsing in onze onlinecursussen.

Beleef Heerlen MijnStad
Het onzichtbare (mijn)verleden van Heerlen ontsloten op je mobieltje terwijl je door de stad dwaalt. Met het door de Open Universiteit ontworpen ARLearn platform kan je als bezoeker in het Heerlen van nu beleven hoe het vroeger was, en zie je hoe de stad zich ontwikkeld heeft en nog steeds ontwikkelt. De ervaringen die we hiermee als Open Universiteit opdoen gebruiken we in onze cursussen om ‘leren in context’ mogelijk te maken.

Reden voor samenwerking is het door de Open Universiteit en Cultura Nova gedeelde besef dat vernieuwing in onderwijs en cultuur, in wisselwerking met kunstenaars en theatermakers, van unieke meerwaarde kan zijn voor bezoekers van het festival en ook voor de bewoners van Parkstad. De bijna 35-jarige Open Universiteit toont haar vernieuwingsdrang door speciaal voor Cultura Nova enkele ‘e-tools’ te ontwikkelen. Vanaf deze editie zetten ze samen met kunstenaars en theatermakers moderne technieken in, zoals Augmented en Virtual Reality, bij geselecteerde voorstellingen en performances.

De Open Universiteit biedt de tools en de vrijheid om (naast een baan) te groeien, met een grote keuze uit wetenschapsgebieden, opleidingen en cursussen. Niet alleen bij Cultura Nova, maar ook bij de Open Universiteit gaat er een wereld voor je open…

Apps vanaf 23 augustus gratis beschikbaar.