Pride Walk Heerlen

COC Limburg

Als opening van de Limburg Pride 2021 zal er op zaterdag 4 september een Pride Walk zijn in de binnenstad van Heerlen. Personen van verschillende seksuele oriëntaties en gender oriëntaties, waaronder homoseksueel, transgender en non-binair, zullen door het centrum van Heerlen lopen om zichtbaarheid te geven aan de LHBTI+ gemeenschap.

Start vanaf festivalplein, Burgemeester van Grunsvenplein

De Pride Walk zal zijn route om 13.00 uur starten vanaf het Burgemeester van Grunsvenplein (festvalplein). Verschillende partijen die zich in Limburg inzetten voor de LHBTI-gemeenschap zullen bij de Pride Walk aansluiten. Deelname aan de Pride Walk is alleen mogelijk middels een aanmelding en bevestiging van de organisatie, COC Limburg, in verband met de huidige coronamaatregelen.

Opening regenboogpad

Tijdens de Pride Walk zal een nieuw regenboogpad feestelijk geopend worden. Dit zal gedaan worden in de aanwezigheid van de voorzitter van COC Limburg Jaison Senne Blok en wethouder Charles Claessens van de Gemeente Heerlen.

Pop-up Show 

Ter afsluiting van de Pride Walk zal er rond 14.00 uur een wervelende show plaatsvinden met verschillende artiesten, zang, dans en Drag Queens in de Spiegeltent op het festivalplein én op het Stationsplein in Heerlen.

De Pop-up Show is tot stand gekomen door de lokale stichting Party Events Parkstad.

Party Events Parkstad

Stichting Party Events Parkstad is een lokaal initiatief dat ontstaan is door zeven vrienden vanuit de gedachte: ‘This time, next year’. Evenementen die door deze stichting georganiseerd worden, willen nadruk leggen op het verbinden van mensen en het geluk delen met elkaar.

Veiligheidsmaatregelen

Op advies van de veiligheidsregio is er voor de formaliteit gekozen voor de term ‘demonstratie’. COC Limburg ziet er streng op toe dat de gezondheidsmaatregelen in verband met COVID-19, die afgegeven zijn door de Rijksoverheid, worden gehandhaafd. Deelname aan de Pride Walk is daarom alleen mogelijk via een aanmelding (p.reinders@coclimburg.nl).