Polished

Roshanak Morrowatian (IR) & Mami Izumi (JP)

 

The high point of civilization is that you can hate me and I can hate you but we develop an etiquette that allows us to deal with each other because if we acted solely upon our impulse we’d probably go to war.

Stanley Crouch

 

‘Polished’ is een hedendaagse danssolo over beleefdheid en etiquette. Choreografen Roshanak Morrowatian en Mami Izumi doken hiervoor in de ongeschreven regels van fatsoen en herkenbare gedragspatronen. Mami Izumi brengt ze in deze multidisciplinaire solo tot uiting. Als in een collage worden de beelden van de eigen ervaringen en achtergrond van beide choreografen geschetst. Centraal hierbij staat een verlangen naar harmonie en bewustzijn in onze dagelijkse handelingen.

De van oorsprong Iraanse Roshanak Morrowatian studeerde in 2014 af als danser aan de Folkwang Dansacademie in Essen. Ze danste in stukken van o.a. Pina Bausch, Isabelle Beernaert, Marina Abramovic, Alexis Blake en Joost Vrouenraets. Ook maakt ze eigen werk zoals ‘Hips don’t lie’ (2018) en ‘Walk to the 10’ (2017).

Mami Izumi is geboren in Kobe (Japan) en studeerde aan de Salzburg Experimental Academy of Dance in Oostenrijk. In 2015 verhuisde ze naar Maastricht, waar ze met GOTRA / Joost Vrouenraets werkte en in verschillende choreografieën van GOTRA danste. ‘Cotton’ (2017) was Mami’s eerste eigen choreografie gevolgd door ‘Blind Walk’ (2018).

‘Polished’ is tot stand gekomen met ondersteuning van VIA ZUID, Talentontwikkeling in de podiumkunsten Limburg, en ECI cultuurfabriek Roermond.

 

TIP: neem deel aan de gratis dansworkshop door Roshanak en Mami!