‘PLEIN

'PAND / Max Dekker / Johnny Welcome

‘PAND presenteert: ‘PLEIN, een experimenteel project dat vormen van ontregeling in de openbare ruimte onderzoekt. Eén vraag daarbij is op welke manier de werkwijze van de kunstenaars de publieke ruimte kan beïnvloeden.

Twee objecten van jonge makers worden tijdelijk in het centrum van Heerlen geplaatst.

Max Dekker (1998), student Fine Art & Design en stagiair bij Atelier van Lieshout, prikkelt onze verbeelding door een hut bovenaan een lantaarnpaal te bouwen waarbij de indruk wordt gewekt dat er ‘iets’ woont. Op zoek naar een speelsere omgeving creëert deze designer semi-functionele objecten die op het eerste gezicht om te lachen zijn, maar veel meer bieden dan dat. Hij exposeert op de locatie Honigmannstraat 59 (locatie nummer 22).

Ook Johnny Welcome (1994), recentelijk afgestudeerd aan de Maastricht Academy of Fine Arts & Design, houdt er van om zijn publiek visueel te prikkelen. Met objecten die de waarde van functionaliteit en gebruik aan de kaak stellen, zoals “Ashtray”, dwaalt hij door het grijze gebied tussen kunst en design. In combinatie met ironie en humor overdenkt hij eveneens de snelheid en onrust van onze Westerse cultuur. Hij exposeert in de Stadstuin Heerlen Centrum.

De objecten zijn gedurende het hele festival te bezoeken.

Info: www.johnnywelcome.com

Instagram: instagram.com/pandheerlen

‘Van wie is de stad, en hoe maken we hem samen?’ is de titel van de Stadmaakweek die tijdens festival Cultura Nova in Heerlen wordt gehouden met ruim 100 activiteiten rondom stadmaken in Parkstad.