PLAY (4+)

Aracaladanza

Dansvoorstelling vol fantasie voor iedereen vanaf vier jaar 

Aracaladanza heeft zich in de voorbij jaren laten leiden door grootheden als El Bosco, Magritte, Miró en Leonardo da Vinci. Deze keer laat het Spaanse gezelschap zich vooral inspireren door haar fantasie de vrije loop te laten, wat zorgt voor een hoge dosis plezier en de pure Aracaladanza.

PLAY komt voort uit het eenvoudige spel dat we allemaal kennen en waaraan we allemaal deelnemen.  

Zo staan de dansers klaar om blindemannetje te spelen. Of een oude videogame. Om op de bank te springen of zwanen te ontdekken op zoek naar hun meer. Om dansende honden te volgen die naar katten luisteren. Om vuurwerk af te steken of in een rij te dansen. PLAY is een feest vol vreugde en plezier. En ook als het doek valt, gaat het feest later gewoon door. 

Aracaladanza staat internationaal bekend om haar beeldende dansproducties voor kinderen en families. Na de zekerheid van een pad dat Aracaladanza tien jaar geleden heeft genomen langs het leven van bekende kunstenaars is PLAY een nieuw en fris begin. Met de inbreng van een avant-gardistisch artistiek team dat zijn creativiteit, magie en esthetische waarden bijna vijftien jaar heeft gedeeld voelde Aracaladanza niet de noodzaak om het verhaal rondom een schilder te vertellen maar juist de behoefte om zich volledig vrij te voelen, te genieten van het artistieke proces en de wens om gewoon te spelen. 

Credits: 
Concept en regie: Enrique Cabrera
Choreografie: Aracaladanza
Dansers: Jorge Brea Salgueiro, Raquel de la Plaza Húmera, Jonatan de Luis Mazagatos, Elena García Sánchez, Jimena Trueba Toca
Choreografie assistenten: Raquel de la Plaza, Jimena Trueba
Muziek: Luis Miguel Cobo, J. S. Bach en P.I. Tchaikovsky
Podium en kostuum ontwerp: Elisa Sanz (AAPEE) 
Lichtontwerp: Pedro Yagüe (AAI)
Podium video ontwerp: Álvaro Luna (AAI)
Assistent video ontwerp: Elvira Ruiz Zurita (AAI)
Tap -dance choreografie: John O ́Brien
Rekwisieten en hondenmaskers : Ricardo Vergne (AAPEE)
Kostuums: Sandra Calderón /Ángeles Marín
Decor: Mambo decorados, Miguel Ángel Infante 
Pruiken: Mauro Gastón
Fotografie: Pedro Arnay