PERMANENT DESTRUCTION

Naomi Velissariou (BE)

Melodramatisch energy concert

Zaterdag 25 augustus treedt theatermaker Naomi Velissariou tijdens Cultura Nova op in poppodium NIEUWE NOR met de “pop-up band” PERMANENT DESTRUCTION, die zij samen met sound producer Joost Maaskant vormt.

De performance is een sexy show over zelfhaat en onbeantwoorde liefde, met dodelijk poëtische lyrics en een zwaar overstuurd geluidssysteem. Met genres variërend van R&B tot industriële hardcore en met overdadig gebruik van auto-tune en trap hop referenties.

Naomi Velissariou liet zich inspireren door Sarah Kane (1971-1999), een van de meest geruchtmakende toneelschrijvers van de afgelopen decennia, wiens psychische gesteldheid zo compromisloos weerklank vond in haar werk. Tegen de achtergrond van Frederik Heymans videowerk krijgen de genadeloze lyrics, beats en bass lines een monumentale visuele dimensie. Behalve op Cultura Nova is de show ook te zien op o.a. Oerol, Over het IJ Festival, Theater Aan Zee en Lowlands.

Voor Naomi’s eerste zelfstandige productie coproduceert zij met Theater Utrecht, Rudolphi Producties en C-takt. Drie huizen die uitdagen, maatschappelijk betrokken en schurend theater maken.

“Knappe balans van humor en ultieme tragiek” – De Volkskrant ****

“Door merg en been” – Het Parool

www.naomivelissariou.com