Openluchtfilm

De Buitenspiegel

De dag na de opening van Cultura Nova biedt Filmhuis De Spiegel traditiegetrouw een film aan in het Aambos. Het voorprogramma begint om 20.00 uur met een optreden van de rock coverband Rectifire. De film ‘Leto’ (2018) begint om 21.00 uur. Drank en hapjes zijn aanwezig. Breng wel zelf een stoeltje mee!

Leto (2018)
In het Rusland van de jaren tachtig in een punkbandje spelen was een ontnuchterende toestand. Hij wil dolgraag een rockster worden, maar plagieert in feite Bob Dylan, David Bowie en Lou Reed. Als de verlegen Viktor Tsoj (die echt bestaan heeft) aan het strand zijn songs ten gehore brengt, beseft Naoemenko dat hij het talent en het charisma heeft. Zo begint een warme driehoeksrelatie tussen Viktor, Maik en diens echtgenote Natalia.

Energieke ode aan artistieke vrijheid en rockmuziek. Deels gebaseerd op ervaringen van regisseur Serebrennikov, die zelf actief was in de undergroundscene van Leningrad.

Voorprogramma: rockklassiekers met Rectifire
Al bij de eerste rifs en roffels weet je het. Opzwepende muziek, een feest der herkenning, een zwoegende band, meedeinen met een drankje in je hand, vrienden om je heen… Compromisloze rock uit de oude doos, dertig-plussers die onvervalst gas geven. Keihard en swingend.

Filmhuis de Spiegel tijdens Cultura Nova
Gedurende Cultura Nova kunnen filmliefhebbers dit jaar weer terecht bij Filmhuis de Spiegel voor de beste art house films van het moment. Op vrijdag 30 & zaterdag 31 augustus om 20.00 draait ‘Tarde para morir joven’ (2018, AL) en op zondagmiddag 1 september om 13.00 uur kunt u naar ‘An Elephant sitting still’ gaan kijken (2018, 16+) met in de pauze Chinese hapjes! De dag na Cultura Nova, op 2 september, vertoont het filmhuis de documentaire ‘Cold Case Hammarskjöld’ (2019, 12+) om 20.00. Houd voor meer info www.filmhuisdespiegel.nl in de gaten.