Opening Stadmaken

Samen stadmaken in Schinkel-Zuid tijdens Cultura Nova

Hoe kunnen we met elkaar zorgen voor het verhogen van de kwaliteit van wonen, werken en leven in Heerlen en de regio? Tijdens de festivalweek organiseren Stichting Cultura Nova, IBA Parkstad, gemeente Heerlen, Provincie Limburg en het ministerie van BZK samen verschillende workshops en een openbaar debat. Door energiek aan de slag te gaan met iedereen die betrokken wil zijn bij de leefomgeving, zoeken we naar manieren voor betere samenwerking en slimme ideeën voor de vraagstukken van de toekomst. Want samen màken we de stad! Nu en in de toekomst.

Van 24 – 31 augustus is hiervoor een ontmoetingsplek ingericht in Schinkel-Zuid, een tijdelijk leegstaand gebied in Heerlen-Centrum. Dit terrein biedt alle ruimte en inspiratie voor de verschillende activiteiten. Van stadsmakers, bedrijven, maatschappelijke organisaties, bewoners, kunstenaars en overheden: Iedereen is welkom! Tijdens de festivalweek brengen de partners daarom mensen en organisaties van verschillende achtergronden op inspirerende manieren met elkaar in contact, om zo de dialoog met elkaar aan te gaan: op een open podium en in gesprekken over hoe we samen werken aan de toekomst van Zuid-Limburg.

Om daar echt een succes van te maken, is betrokkenheid en interactie van alle verschillende partijen cruciaal. Het vraagt het om (nieuw) vertrouwen in de samenwerking tussen bewoners, maatschappelijke organisaties, bedrijven en overheden. De partners willen graag de komende twee jaar hier verder invulling aan te geven.

 

Novi Versie internet lang ondertitels from Nationale Omgevingsvisie (NOVI) on Vimeo.