Opening nieuw Station Heerlen

Met concert van Rosanne Philippens en Domo Emigrantes: Viva l’Italia!

Cultura Nova daagt uit, prikkelt, verrast en boeit! Geen wonder dus dat Maankwartier en Cultura Nova elkaar al jaren opzoeken. Dit jaar met een heel speciale reden: de opening van het station op zaterdag 31 augustus.

Het Maankwartier is een ontwerp met mediterrane allure ontworpen door de Heerlense kunstenaar Michel Huisman. Hij creëert een nieuw stuk binnenstad met een station, winkels, restaurantjes, pleintjes, een hotel, kantoren en woningen. Maar het is ook één groot kunstwerk, met daarin nog eens 89 kunstwerken die verwijzen naar sterrenbeelden. Het Maankwartier wordt voor veel mensen dé manier om, al wandelend van plein naar plein, van het ene stadsdeel naar het andere te gaan.

Mooiste station
Met het nieuwe station komt er een einde aan de tijdelijke situatie die zo’n zeven jaar duurde. Reizigers ruilen het tijdelijk station in voor een nieuw ontvangst- en vertrekpunt vanuit de mooie, ruime stationshal en perrons.
Het nieuwe station van Heerlen ligt in het hart van Maankwartier en is misschien wel het mooiste station van Nederland. Dit prachtige OV-knooppunt van Zuid-Nederland – en tevens de poort naar Europa – verdient uiteraard een officiële opening met de nodige grandeur.

Officiële opening Station Heerlen
Het nieuwe station wordt al op 5 augustus in gebruik genomen. Het openingsfeest vindt op 31 augustus plaats. Dan is de zomervakantie voorbij en zorgen Cultura Nova en het Maankwartier samen voor het spectaculaire programma. Vanaf 12.00 uur zijn er allerlei activiteiten, o.a. geven violiste Rosanne Philippens  en haar vrienden van Domo Emigrantes een concert op het Spoorplein, de ingang van het station. Onder de noemer ‘Viva l’Italia!’ spelen zij onder andere ‘La Foglia’ van Vivaldi en enkele tarantella’s van Paganini gecombineerd met traditionele Italiaanse volksmuziek. Ook is er een openingshandeling en verzorgt Michel Huisman rondleidingen waarbij hij de bijzondere plekjes van het Maankwartier laat zien. Iedereen is van harte welkom!