Il grande finale in het Royal Theater

Rosanne Philippens & vrienden (NL)

PLT-Artist in Residence Rosanne Philippens opent haar concertreeks in Heerlen tijdens Cultura Nova met meerdere optredens op één dag. Niet in het theater maar op bijzondere locaties in de stad. Zo geeft ze een concert tijdens de opening van het nieuwe Station Heerlen. In SCHUNCK geeft ze een Aad-de-Haas-concert.

De afsluiter (20.00 uur) is Il grande finale in het Royal Theater. Een bruisend, feestelijk concert van een uur met stukken van Paganini, Sarasate en Piazzolla. Alles tegen de achtergrond van Italiaanse cinema. Na afloop is het nagenieten tijdens een afterparty in de gangen van de Royal met goede wijn, Italiaanse hapjes en als toegift nog enkele kleine muzikale desserts.

Het vioolspel van Rosanne Philippens (Amsterdam, 1986) kenmerkt zich door een perfecte techniek, een grote openheid en het streven om zich voortdurend te ontwikkelen. Door haar gedrevenheid en communicatieve instelling weet ze haar publiek mee te slepen. Rosanne Philippens begon op driejarige leeftijd met viool spelen. In 2009 behaalde ze aan het Koninklijk Conservatorium haar diploma summa cum laude en vervolgde haar studie aan de Hans Eisleer Akademie in Berlijn, waar ze in 2014 haar master haalde met de hoogst mogelijke cijfers. 

Rosanne won het Nationaal Vioolconcours (Amsterdam Concertgebouw 2009) en het Internationale Violin Wettbewerb Freiburg (2014). Ze werkte samen met diverse gerenomeerde dirigenten, zoals Yannick Nézet-Séguin en soleerde in vele orkesten, zoals het Barcelona Symphony Orchestra. We zijn dan ook trots haar hier in Heerlen te mogen verwelkomen!

 

 

Dineren voorafgaand aan deze voorstelling? Dit jaar kunt u tijdens Cultura Nova weer eten in en rond de Spiegeltent. Reserveer snel!