Verrassende mini-concerti’s & Il grande finale in het Royal Theater

Rosanne Philippens & vrienden (NL)

PLT-Artist in Residence Rosanne Philippens opent haar concertreeks in Heerlen tijdens Cultura Nova met meerdere optredens op één dag. Niet in het theater maar op bijzondere locaties in de stad.

Concert 1: Viva l’Italia! op het nieuwe Spoorplein

Om 13.00 uur geven Rosanne en haar vrienden van Domo Emigrantes een lunchconcert op het Spoorplein in Maankwartier ter gelegenheid van de officiële opening van het nieuwe Station Heerlen. Onder de titel Viva l’Italia! spelen zij o.a. La Foglia van Vivaldi en van Paganini enkele tarantella’s gecombineerd met traditionele Italiaanse volksmuziek.

Concert 2: Verrassende mini-concerti’s in de binnenstad

In de middag volgen in wisselende bezettingen enkele mini-concertjes op verrassende locaties in de binnenstad. Onder andere in Brasserie Mijnstreek op de bovenste etage van SCHUNCK.

Concert 3: Il grande finale in het Royal Theater (toegangsprijs: € 28,50)

De afsluiter (20.00 uur) is Il grande finale in het Royal Theater. Een bruisend, feestelijk concert van een uur met stukken van Paganini, Sarasate en Piazzolla. Alles tegen de achtergrond van Italiaanse cinema. Na afloop is het nagenieten tijdens een afterparty in de gangen van de Royal met goede wijn, Italiaanse hapjes en als toegift nog enkele kleine muzikale desserts.