Open Atelier / Stadmaakweek

DazeTwo

De raven van Dazetwo landen overal ter wereld, zowel in sculpturen als in schilderingen en paste-ups. Tijdens de Stadmaakweek zijn ze in de galerie van Van Der Velden Van Dam te zien. De graffitikunstenaar is hier ook dagelijks aan het werk in een open atelier.

Het streetart-avontuur startte voor Dazetwo  in 1999/2000 op 13-jarige leeftijd in de straten van Heerlen. Jaren van guerrilla maar óók veel werken in opdracht volgden. Met succes. In de zomer van 2019 werd Dazetwo verkozen tot één van de talenten van Murals for Communities. Sindsdien creëert hij zijn werk internationaal. In Heerlen maakte hij onder meer de mural bij de tijdelijke stadstuin in de binnenstad en een werk in Litouwen.

Dazetwo
Dazetwo is Wesley van Heugten (Brunssum, 1987), kleinzoon van mijnwerkers. Zijn artiestennaam d.a.z.e. koos hij al bladerend in een Engels woordenboek. Toen echter bleek dat er in New York al een Daze actief was, plaatste hij er Two achter. Dazetwo benadert zijn werk multidisciplinair. Vanuit zijn wortels in de graffitiscene onderzoekt en vervaagt hij de grenzen tussen landen en kunstvormen. Hij werd vooral bekend door de raven die hij in zijn werk in een maatschappijkritische context plaatst.

“Raven zijn intelligente beesten en nuttige opruimers. Hele fascinerende wezens. Ik zet mijn raven dan ook graag in om de maatschappij te spiegelen en soms een beetje te shockeren. Ze hebben dan ook altijd een bijzonder detail of begeven zich in aparte (menselijke) situaties.”

 

Het Open Atelier is een onderdeel van de Stadmaakweek.