Novi Labyrint: in gesprek over de toekomst van onze leefomgeving

Kies je eigen weg naar onze toekomst!

Op 1 en 2 september gaan rijksambtenaren met u en medebezoekers in gesprek over de toekomst van onze leefomgeving en nemen zij u mee door het Novi Labyrint.

Het klimaat verandert en dat moet stoppen. Iedereen kan daaraan een bijdrage leveren, en vele stappen zijn nodig. Maar we willen ook onze welvaart blijven houden. In het labyrint beleef je de keuzes die we maken. Minder vliegen en vlees eten? Wat kies jij, en hoe help je hiermee het klimaat? Iedereen krijgt zeven stickers mee om dat duidelijk te maken. Aan het eind van de week krijgen we een totaalbeeld van de keuzes van de deelnemers in Zuid-Limburg.

Het NOVI labyrint is bedoeld om de Nationale Omgevingsvisie (NOVI) uit te dragen en toe te werken naar een duurzaam perspectief voor onze leefomgeving.
Ook in de IBA bus wordt aandacht gegeven aan dit thema. Deze zal van 30 augustus t/m 4 september op de promenade bij de Stadstuin staan.

‘Van wie is de stad, en hoe maken we hem samen?’ is de titel van de Stadmaakweek die tijdens festival Cultura Nova in Heerlen wordt gehouden met ruim 100 activiteiten rondom stadmaken in Parkstad.