Night Light (3+)

Teater Refleksion (dnk) & Andy Manley (sco) / vanaf 3 jaar

Een poëtisch en verwarmend verhaal over een meisje nieuwsgierig naar de nacht.

 

De merel zingt en iedereen maakt zich klaar voor de nacht. Meneer Nacht begint met zijn gebruikelijke ronde en waakt over de kinderen in hun bed. Al gauw slapen alle kinderen, behalve één meisje. Zij kan de slaap niet vatten, omdat ze graag wil weten wie er voor de nacht zorgt. Wat gebeurt daar met die klok? En wie maakt zo’n heerlijk geluid in de kast? Waar vliegt het maanlicht nu weer naar toe? Waarom draaien die glazen in het rond? En fluit dat schilderij echt een deuntje?

Zo begint een magische reis door de donkere en mooie nacht.

Beeldend theater voor alle leeftijden

Teater Refleksion maakt poëtische en beeldende voorstellingen voor zowel kinderen als volwassenen. Het gezelschap heeft een unieke identiteit en beeldtaal met poppen, muziek en weinig woorden. In de afgelopen dertig jaar hebben zij hun kennis en vaardigheden steeds verder uitgebouwd in poppenspel en animatietheater. Elk detail en elke beweging tijdens de voorstelling wordt verfijnd en geperfectioneerd. Andy Manley komt uit Schotland en is als acteur gespecialiseerd in met name beeldend theater voor een jong publiek.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/JbpFCgsIRpY” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Credits

Spel Andy Manley

Regie Bjarne Sandborg

Decor Mariann Aagaard, Amanda A. Sigaard

Muziek Daniel Padden

Licht Anders Kjems

 

Night Light is een coproductie met Imaginate en Red Bridges Arts. Met de steun van het Scottish Government’s Edinburgh Festivals Expo Fund, Statens Kunstfond en Aarhus Kommune.