Natuur- en kunstwandelingen met wandeljournalist Wiel Beijer

Wiel Beijer

In het kader van de expositie van Piet en LOLA Landscape Architects ‘In search of Sharawadgi’, organiseren SCHUNCK en Cultura Nova een tweetal natuur- en kunstwandelingen. Overwegend over onverharde veldwegen. Klimmen en dalen. Wisselende landschappen. En uiteraard heel veel natuur. Elke wandeling eindigt met een bezoek aan een belangrijke locatie voor de Limburgse kunst. Zo zal de eerste wandeling ons leiden naar het kerkje van Wahlwiller waar het werk van Aad de Haas te bewonderen is. De tweede wandeling zal eindigen in de kapel van Lemiers alwaar we uitleg krijgen over het werk van kunstenaar Hans Truijen. De wandelingen zijn in groepsverband en onder leiding van wandeljournalist Wiel Beijer die deze wandelingen speciaal voor de gelegenheid heeft uitgeschreven. Aan het eind van beide wandelingen zal er een bus terug naar Heerlen rijden.

Zo 29 aug – van Heerlen naar Wahlwiller

De wandeling van ongeveer 12 kilometer is geschikt voor redelijk geoefende wandelaars. Het vertrek is vanuit het Glaspaleis in Heerlen. In de H. Cunibertuskerk in Wahlwiller krijgen de wandelaars tekst en uitleg bij de kruisweg en de meditatieve wandschilderingen die Aad de Haas in 1946 schilderde. Omstreden kerkelijke kunst in die dagen, zoals bleek toen de kruisweg op last van de kerkleiding uit de kerk verbannen werd en pas in 1980 mocht terugkeren. Na een uurtje genieten in dit bijzondere kunstkerkje keren we per bus terug naar Heerlen.

 

11.30 uur: vertrek vanuit SCHUNCK, Bongerd 18 Heerlen

Rond 15.00 uur: aankomst in Wahlwiller

tot 16.00 uur: rondleiding in de H. Cunibertuskerk in Wahlwiller

16.15 uur: met de bus terug naar Heerlen

 

Wo 1 sep – van Wahlwiller naar Lemiers

We vertrekken uit Wahlwiller richting Lemiers. Na een wandeling van ongeveer 12 kilometer in het heuvelland eindigen in de St. Catharinakapel van Lemiers. Deze rond 1100 gebouwde kapel, inmiddels een rijksmonument, kreeg door de muurschilderingen, van kunstenaar Hans Truien uit Klimmen, in de jaren zeventig van de vorige eeuw een interieur dat een kleurrijke streling is voor het oog die doet denken aan de Cobrastijl. In de kapel zal tekst en uitleg gegeven worden bij het werk van Hans Truijen.

 

11.30 uur: vertrek vanuit de H. Cunibertuskerk van Wahlwiller

Rond 15.00 uur: aankomst in Lemiers

tot 16.00 uur: Rondleiding in de St. Catharinakapel in Lemiers

16.15 de bus terug naar Heerlen / Voor de mensen die de auto in Wahlwiller hebben geparkeerd, vanuit Lemiers gaat een Arriva-bus terug naar Wahlwiller.