Nachtruhe

Angela de Weijer en Glenn Peeters / Intro in Situ

LET OP: GEANNULEERD

Angela de Weijer en Glenn Peeters maken onder de noemer NACHTRUHE muziek voor in het donker. Al improviserend op een selectie uit hun instrumentarium onderzoeken zij wat dat donker te bieden heeft. Wat glinstert er, wat jaagt angst aan? NACHTRUHE bevraagt de tussenruimtes van verlangen, bescherming, vrijheid en loutering.

De performances beginnen al voordat het publiek binnen is; NACHTRUHE nodigt je uit om een mindset binnen te stappen waarin alle zintuigen worden aangesproken. De Weijer en Peeters verrijken hun voorbereide improvisaties met visuele elementen, geur en smaak. Audiovisueel kunstenaar Angela De Weijer bespeelt het kerkorgel en zet bepaalde akkoorden vast, zodat de ruimte begint te trillen. Beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper, curator, muzikant en songwriter Glenn Peeters produceert (tegen)geluid met effecten en synthesizer. Door het geluid van het orgel live elektronisch te bewerken en meer lagen open te zetten, bereikt het duo de gewenste atmosfeer. Het publiek beluistert de 30 minuten durende sessies (een in de schemering en een nadat de avond is gevallen) vanuit de kerkbanken of het oksaal (de houten tussenverdieping waar het orgel staat).

Nachtruhe is een coproductie i.s.m. Intro in Situ en Cultura Nova. Tijdens Cultura Nova 2021 zal de première van deze voorstelling te zien zijn.