Nachtlampje / Night Light (vanaf 3 jaar)

Teater Refleksion (DK) & Andy Manley (SCO)

Een poëtisch en verwarmend verhaal over een meisje nieuwsgierig naar de nacht.

Wat gebeurt er allemaal wanneer iedereen is gaan slapen?  

De merel zingt en iedereen maakt zich klaar voor de nacht. Meneer Nacht begint met zijn gebruikelijke ronde en waakt over de kinderen in hun bed. De dag wordt langzamer en al gauw slapen alle kinderen. Allemaal behalve één klein meisje die de slaap niet kan vinden, benieuwd wie er voor de nacht zorgt. 
Zo begint een magische reis door de donkere en mooie nacht totdat de merel weer zingt om een ​​nieuwe dag te verwelkomen. 

Wat gebeurt daar met die klok? En wie maakt zo’n heerlijk geluid in de kast? Waar vliegt het maanlicht nu weer naar toe? Waarom draaien die glazen in het rond? En fluit dat schilderij echt een deuntje? 

Teater Refleksion uit Denemarken maakt poëtische en beeldende voorstellingen voor zowel kinderen als volwassenen. Het gezelschap heeft een unieke identiteit en beeldtaal met poppen, muziek en weinig woorden. In de afgelopen dertig jaar hebben zij hun kennis en vaardigheden steeds verder uitgebouwd in poppenspel en animatietheater. Elk detail en elke beweging tijdens de voorstelling wordt verfijnd en geperfectioneerd. Met grote precisie en aandacht brengen zij de poppen tot leven. Andy Manley komt uit Schotland en is als acteur gespecialiseerd in met name beeldend theater voor een jong publiek. 

Tijdens Cultura Nova 2021 zal de Nederlandse première van deze voorstelling te zien zijn.

Credits: 

Spel: Andy Manley 

Regie: Bjarne Sandborg 

Decor: Mariann Aagaard, Amanda A. Sigaard 

Muziek: Daniel Padden 

Licht: Anders Kjems 

Night Light is een coproductie met Imaginate en Red Bridges Arts. Met de steun van het Scottish Government’s Edinburgh Festivals Expo Fund, Danish Arts Foundation en Aarhus Kommune.