NACHT

Collectief PANDA

Nachtelijk ervaringstheater op een bijzondere locatie.

Vroeg of laat valt de NACHT.
Voor de één is de NACHT donker en angstig, voor de ander een magische speeltuin waarin alles mag.
We leven van NACHT naar NACHT.
Hoe ga jij de NACHT in?

Tijdens Cultura Nova nodigt PANDA je uit om stil te staan bij de NACHT. Als locatie voor deze uitnodiging heeft het Heerlense theater- en poëziecollectief Luciushof uitgezocht. Op deze ‘nachtelijke plek’ moet je de NACHT maar over je heen laten komen. NACHT is belevingstheater dat telkens door één persoon tegelijk mag worden meegemaakt.

PANDA (Poetry And New Dramatic Arts) is een interdisciplinair kunstenaarscollectief dat op eigen initiatief of in opdracht projecten op het grensvlak van podiumkunsten en poëzie bedenkt en uitvoert. De vaste kern bestaat uit dichter Merlijn Huntjens (1991) en theatermaker Nina Willems (1986).

Credits:

Tekst, Concept en uitvoering Merlijn Huntjens en Nina Willems
Vormgeving Esther Sloots
Grafisch Vormgeving Guus Prevoo
Sounddesign Dennis Gaens / Sounddesign bevat fragmenten van ‘420hz Gamma Waves for Big Brain’ en ‘Beneath Waves” van Alex Bainter (Generative.fm) (CC BY 4.0)
PR-beeld Lars Ickenroth
Met dank aan De Twee Gezusters, VIA ZUID, Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg, Festival Cultura Nova

NACHT is een coproductie i.s.m. Collectief PANDA en Cultura Nova en maakt deel uit van de Stadmaakweek. Tijdens Cultura Nova 2021 zal de première van deze voorstelling te zien zijn.

Info:

Tijdslots van 20 minuten waarbij telkens 1 persoon naar binnen kan. Dus 19.00, 19.20, 19.40, 20.00 etc.

De voorstelling zal plaatsvinden in de Andre van Boxtelzaal.

‘Van wie is de stad, en hoe maken we hem samen?’ is de titel van de Stadmaakweek die tijdens festival Cultura Nova in Heerlen wordt gehouden met ruim 100 activiteiten rondom stadmaken in Parkstad.