Na-de-kerstbedevaart van De Haas naar De Haas met wandeljournalist Wiel Beijer

SCHUNCK / Wiel Beijer

Van de tentoonstelling ‘Tegendraads, Aad de Haas 100 jaar’ naar de veelbesproken kruisweg van deze kunstenaar. Een na-de-kerstbedevaart van Heerlen naar Wahlwiller. Overwegend over onverharde veldwegen. Klimmen en dalen. Na de feestelijke kerstdagen is het goed om de benen weer eens te gebruiken om te genieten van het landschap. We doen dat met een themawandeling in groepsverband van ongeveer twaalf kilometer onder leiding van wandeljournalist Wiel Beijer.

 

De wandeling is geschikt voor redelijk geoefende wandelaars. Het vertrek is vanuit het Glaspaleis in Heerlen. Langs de Geleenbeek naar Welten, via de Kunderberg omhoog naar Ubachsberg en via Overeys en de Kruisberg dalen we naar Wahlwiller. In de St. Cunibertuskerk in Wahlwiller krijgen de wandelaars tekst en uitleg bij de kruisweg en de meditatieve wandschilderingen die Aad de Haas in 1946 schilderde. Omstreden kerkelijke kunst in die dagen, zoals bleek toen de kruisweg op last van de kerkleiding uit de kerk verbannen werd en pas in 1980 mocht terugkeren. Na een uurtje genieten in dit bijzondere kunstkerkje keren we per bus terug naar Heerlen.

 

Onderweg houden we ons uiteraard aan de 1,5 meter afstand. In de kerk en in de bus is een mondkapje verplicht. Samenwerking tussen Cultura Nova, SCHUNCK en St. Cunibertuskerk Wahlwiller.

 

Vertrek: zondagmiddag 27 december om 11.30 uur vanuit SCHUNCK

 

Meer info en tickets: schunck.nl