Modern Times

philharmonie zuidnederland (NL)

Een stille film met livemuziek

Als live orkest bij zwijgende film neemt philharmonie zuidnederland je mee terug naar de wervelende jaren dertig van de vorige eeuw. Geniet van de hilarische scènes op het grote filmdoek boven het orkest waarin Chaplin verstrikt raakt in de raderen en tandwielen van het lopende bandwerk. Hoor de ontroerende filmmuziek die Chaplin zelf componeerde.

Modern Times steekt de draag met technologische innovaties

In Modern Times steekt Charlie Chaplin de draak met de technologische innovaties uit zijn tijd. De film heeft de vorm van een satire, waarin niet alleen de werkomstandigheden van de massa maar ook de geluidsfilm zelf op de korrel worden genomen. De geluidseffecten dienen slechts om geluiden van machines weer te geven, terwijl de film voor de rest de dramaturgie van de stomme film gebruikt, zoals expressieve mimiek en geschreven tussenteksten. Zelfs wanneer de hoofdfiguur moet zingen, lijkt het alsof hij de tekst vergeten is en komt er slechts een reeks onverstaanbare klanken uit zijn mond, die alleen door de gebarentaal enigszins begrijpelijk wordt. Beleef de unieke sfeer van een zwart-witfilm met live orkestmuziek!

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van philharmonie zuidnederland.

 

Dineren voorafgaand aan deze voorstelling? Dit jaar kunt u tijdens Cultura Nova weer eten in en rond de Spiegeltent. Reserveer snel!