Lezing T-Kid (Julius Cavero)

Vanuit UNFRAMED – urban arts expo komt T-Kid (echte naam Julius Cavero, geboren in New Jersey in 1961) een lezing geven over zijn vroege jaren als graffiti artiest in New York in de ruwe jaren ’70.
Die jaren overleefde hij bijna niet toen hij in 1977 drie maal werd geraakt in een schietpartij. Terwijl hij herstellende was in het ziekenhuis begon hij zich volledig te focussen op kunst en liet het bendeleven achter zich.
Zijn werk werd uiteindelijk opgenomen in het boek ‘Subway Art’ (1984) van Henry Chalfant en Martha Cooper (beiden ook aanwezig op UNFRAMED) dat gezien wordt als de ‘bijbel voor graffiti’.
Graffiti is de oorsprong van het moderne street art dat we tegenwoordig in elke grote stad (en zeker in Heerlen) zien. Deze lezing is dus een unieke kans om het ontstaan ervan te horen van iemand die er onderdeel van is.
‘Van wie is de stad, en hoe maken we hem samen?’ is de titel van de Stadmaakweek die tijdens festival Cultura Nova in Heerlen wordt gehouden met ruim 100 activiteiten rondom stadmaken in Parkstad.