In A Galaxy Far Far Away

Hendrik Kegels

Een nachtelijke ruimtereis, waarin de planeten en sterren in de vorm van woorden, synths en beats je om de oren vliegen.

In A Galaxy Far Far Away is een muziekperformance gebaseerd op de nummers van David Bowie. Performer Hendrik Kegels bundelde alle teksten van David Bowie’s 269 songs en bekroonde deze tot zijn bijbel. Vervolgens las, analyseerde en bewerkte hij ze samen met muzikant Frederik de Clercq tot een symfonische popopera die zich tussen spoken word en een semi-anekdotische songtekst bevindt.

In deze hallucinante transformatie toont Hendrik Kegels het verlangen om te ontsnappen aan onze lichamelijke en geestelijke grenzen. Gedurende de performance wordt het publiek meegenomen op een nachtelijke ruimtereis. Een reis waar de planeten en sterren in de vorm van woorden, synths en beats je om de oren vliegen.

Hendrik Kegels
Hendrik Kegels (1996) is theatermaker, performer en muzikant. In 2018 studeerde hij af aan de Toneelacademie Maastricht. In zijn werk kijkt hij met een nostalgisch verlangen terug naar een tijd waarin de reus, de schone slaapster en de draak die een schat bewaakt dezelfde waarachtigheid hadden als de buurman die met zijn hond op de stoep je huis passeert. Hendrik wil de scheiding tussen kind en volwassen zijn doorbreken. Door herinneringen aan werelden van onvoorwaardelijke naïviteit en verwondering op te roepen, nodigt hij de toeschouwer uit om te geloven in dat wat onwaarschijnlijk lijkt. Hij ontwikkelde In A Galaxy in het Muzieklab van Intro in Situ i.s.m. VIA ZUID.

 

Intro in Situ
Intro in Situ is een vooruitstrevend huis en ontwikkelingsplatform voor hedendaagse muziek en klankkunst. Al 35 jaar maakt Intro – vanuit Maastricht – ruimte voor de creatie van muziek (van Gregoriaans tot hiphop, gestileerde natuurklanken en filmmuziek), de ontwikkeling van makers van muziek en voor wetenschappelijk onderzoek naar de rol van muziek in de maatschappij.

 

VIA ZUID – Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg
VIA ZUID steunt jonge podiumkunstenaars op weg naar de professionele beroepspraktijk. In en vanuit Limburg. Samen met partners als Cultura Nova krijgen talentvolle makers de kans de wereld te verrassen en verrijken met hun voorstellingen en projecten.

 

Credits
Concept Hendrik Kegels
Performance Hendrik Kegels
Muzikale compositie en uitvoering Studio Ree / Frederik de Clercq
Kostuumdesign Elya Tettelin en Rudd Anthoni
Coaching Lisa Verbelen
Fotografie Max Meyer
Make-up Lynn Meyer
Productie FASHIONCLASH en VIA ZUID
Met dank aan Het Paleis, Thomas Claessens en Adriaan van Aken

 

In de pers

  • “Hendrik Kegels is een sterke performer die ontroert, overtuigt en een fringy, unieke voorstelling neer weet te zetten.” – Juryrapport FRINGE FESTIVAL AMSTERDAM 2019
  • “We can be any creature we want’, drukt Hendrik Kegels de toeschouwer op het hart in In A Galaxy Far Far Away. Het vat mooi samen hoe deze voorstelling de theaterruimte benadert: als een plek waar je, als acteur maar ook als toeschouwer, alles kunt zijn wat je wilt zijn; waar je zonder met je voeten van de grond te komen kunt opstijgen tot in de ruimte tussen de sterren en de maan.” – Het Parool

 In a galaxy far far away is een coproductie i.s.m. Via Zuid, Intro in Situ en Cultura Nova