IBA + Parkstad = IBA Parkstad

Mathea Severijns, Directeur IBA Parkstad

IBA
Het concept IBA, oftewel Internationale Bau Ausstellung, is meer dan 100 jaar geleden ontstaan in Duitsland. Wat begon als een tentoonstelling voor de moderne bouw, ontwikkelde zich tot een succesvolle formule die in een regio of stad een krachtige impuls geeft aan economie, ruimte én samenleving.

 
IBA Parkstad

In Parkstad wordt tot het najaar van 2022 de IBA-methode toegepast, waarbij innovatieve, vernieuwende ideeën worden opgehaald. Ideeën binnen de regio zelf en daarbuiten. Experts buigen zich over toonaangevende projecten en identificeren de kansen die de regio te bieden heeft. Daarnaast voegt IBA waarde toe aan projecten, zowel inhoudelijk als financieel. Het ultieme doel? Deze projecten én de regio te verbeteren waar mogelijk. 

 

Van 2013 tot 2022 en verder

IBA Parkstad is gestart in 2013. Dit jaar én volgend jaar, in 2021 en 2022, vindt het Expojaar van IBA Parkstad plaats. Gedurende dit jaar presenteert IBA de reeds gerealiseerde projecten of krijgen we een status update van projecten die in realisatie zijn. Of IBA Parkstad in 2022 tot z’n eind komt? Absoluut niet. Het IBA-proces eindigt nooit. Het betreft een dynamisch proces. De projecten lopen door en blijven zich ontwikkelen, ook na 2022. 

Tijdens de lezing gegeven door Mathea Severijns, directeur IBA Parkstad, word je op de hoogte gebracht van alle ins & outs omtrent IBA Parkstad. Wat doen we? Waarom doen we wat we doen? En hoe doen we dit? Benieuwd naar de antwoorden op deze vragen? Meld je hier aan. 

‘Van wie is de stad, en hoe maken we hem samen?’ is de titel van de Stadmaakweek die tijdens festival Cultura Nova in Heerlen wordt gehouden met ruim 100 activiteiten rondom stadmaken in Parkstad.