HUSH (vanaf 6 jaar)

Zonzo Compagnie (BE)

Zonzo Compagnie verovert de wereld met een reeks voorstellingen die je onderdompelen in het creatieve universum van een markant componist. Bach, Miles Davis, Thelonious Monk, Luciano Berio en John Cage passeerden al de revue. De Engelse barokcomponist Henry Purcell is de volgende in de rij. 

Via een miniatuurversie van een oud theater duiken we de wereld van Henry Purcell in. Terwijl Henry als luchtgeest het spektakel gadeslaat, opent een zangeres de poorten naar de verbeelding. Ze neemt je mee in droombeelden of ‘masques’ die Purcell creëerde voor het theater. We horen de echo van Shakespeares Midzomernachtsdroom en De Storm, King Arthur is van de partij en ook Queen Mary’s muziek klinkt, tot HUSH weergalmt en we het zwijgen worden opgelegd. 

Een accordeonist en een luitist laten de muziek van Purcell schitteren in unieke arrangementen. Met melodieën en akkoorden nemen ze je mee door het barokke landschap van de zeventiende-eeuwse componist. Om Henry’s magische universum te vertolken, zet een Belgisch-Canadees team in op een wonderlijke, multimediale ervaring. 

Credits: 

Sopraan: Lieselot de Wilde 

Accordeon: Anne Niepold 

Luit: Jan van Outryve 

Arrangementen Jan Van Outryve en Anne Niepold: Henry Purcell 

Muziek: Shakespeare/Dryden/Tate (bewerkingen Mélanie Dumont en Wouter Van Looy)  

Regie & décor: Wouter van Looy  

Video: Nele Fack  

Kostuums: Johanna Trudzinski 

Sound design: Jo Thielemans   

Extra opnames: Stijn Demeulenaere  

Dramaturgie: Mélanie Dumont   

Advies visueel concept: Marcelle Hudon  

Advies decor: Sascha van Riel  

Techniek: Arthur de Vuyst en Kevin Deckers  

Een productie van Zonzo Compagnie in coproductie met Les Festivals de Wallonie, Opéra de Lille, Concertgebouw Brugge en Het Laatste Bedrijf. Met de steun van La Maison qui Chante, Vlaanderen, het cultureel samenwerkingsakkoord Vlaanderen-Québec, het cultureel samenwerkingsakkoord Vlaamse Gemeenschap-Franse Gemeenschap en het Creative Europe programma van de Europese Unie. Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, en Gallop Tax Shelter. 

Klik hier om een kijkje te nemen op de website van Zonzo Compagnie.