HUBHUB!

PANDA (NL)

Tijdens Cultura Nova presenteert het Heerlense kunstenaarscollectief PANDA aflevering 1 van zijn allereerste podcastreeks ‘HUBHUB!’ De titel verwijst naar de hoofdpersoon van dit verhaal: Hub Savelsbergh (✝2012), die van 1975 tot 1999 wethouder was in Heerlen.

Hub, die beter bekend staat onder zijn bijnaam, Hub de Sloper.
Hub, de kruidenier met het carnavalsnetwerk.
Hub, de man met de hamer, die de halve stad in een betonnen parkeergarage veranderde.

Dat is het verhaal over Hub dat we kennen. Maar is dat het hele verhaal? Wie was die Hub Savelsbergh nou eigenlijk? Hoe zwerft hij nog door de stad, en door de hoofden van mensen die hem meemaakten? Wat voor Heerlen wilde hij voor ons bouwen? Voor de podcast is er gesproken met Riet en Jan de Wit, Ton van Mastrigt en Frits Pelt.

Tijdens de presentatie op 24 augustus om 12:00 kun je een heus PANDA-ritueel verwachten, op het terrein waar vroeger Winkelcentrum De Plu stond. Op de plek vindt je nu de toekomstige stadstuin Heerlen-Centrum, met een grasveldje. De presentatie is gratis en duurt een halfuurtje.

PANDA (Poetry And New Dramatic Arts) is een interdisciplinair kunstenaarscollectief dat op eigen initiatief of in opdracht projecten op het grensvlak van podiumkunsten en poëzie bedenkt en uitvoert. De vaste kern van PANDA bestaat uit dichter Merlijn Huntjens (1991) en theatermaker Nina Willems (1986).