Hinter der Baustelle

Hinter der Baustelle is een kunstproject van een Heerlens kunstenaarscollectief onder leiding van Lizzie Veldkamp waarbij de toekomstige bouwplaats wordt gezien als utopische stad. De kunstenaars onderzoeken het democratisch gehalte van openbare ruimte alsook de reacties van bewoners op een transitie. Uitvoering middels interviews, lezingen en presentaties.

Op dinsdag 31 augustus reageert Lizzie Veldkamp vanuit de onderzoeksvisie van het kunstproject op verschillende vraagstukken tijdens het symposium ‘Degrowth Daily Live’. ‘Degrowth Daily’ is een onlangs verschenen themakrant over de vraag in hoeverre het concept ‘degrowth’ bruikbaar is voor stedelijke ontwikkeling, met name in ontgroeiende steden. Het symposium zal plaatsvinden in de loods van de Stadstuin Heerlen Centrum. Tickets voor Degrowth Daily Live zijn hier te reserveren.

De kunstenaars zullen op de andere dagen in gesprek gaan met bewoners, waarbij ze de verwachtingen en ervaringen over transitie verzamelen. In reactie op deze verzameling maken zij zo mogelijk ook beeldend of auditief werk.

Hinter der Baustelle wordt ondersteund door Greylight Projects, ‘PAND en #TOKTOK en is een samenwerking van vereniging de Stadstuin in samenwerking met Cultura Nova.

‘Van wie is de stad, en hoe maken we hem samen?’ is de titel van de Stadmaakweek die tijdens festival Cultura Nova in Heerlen wordt gehouden met ruim 100 activiteiten rondom stadmaken in Parkstad.