HIER KUN JE NIET OMHEEN

Lieke en Anne van der Vegt

In HIER KUN JE NIET OMHEEN toveren de zussen/performers Anne en Lieke van der Vegt een winkelstraat om tot muziekstuk. Met een compositie die wordt bepaald door de bewegingen van voorbijgangers, creëren ze een beleving die balanceert tussen ervaringstheater, muziek en beeldende kunst.   

Waar lopen we als voorbijganger eigenlijk aan voorbij? Wat blijft onzichtbaar? Welke gedachten gaan om in de hoofden van passanten? En kunnen we deze gedachten, letterlijk, een stem geven? HIER KUN JE NIET OMHEEN toont een andere versie van de stad met al haar drukte, schoonheid en verborgenheden.  

Lieke van der Vegt voltooide in 2020 de opleiding tot performer aan de Toneelacademie Maastricht. Anne van der Vegt studeert daar in 2023 af als regisseur. De zussen vormen samen een makersduo, dat werkt vanuit speelse verwondering en nieuwsgierigheid naar de wereld. Ze creëren beeldend (ervarings-)theater en performancekunst, vaak opgebouwd vanuit een technologische of muzikale invalshoek. In hun werk proberen ze het onzichtbare zichtbaar te maken.  

HIER KUN JE NIET OMHEEN is een coproductie i.s.m. VIA ZUID en Cultura Nova. 

VIA ZUID steunt jonge podiumkunstenaars op weg naar de professionele beroepspraktijk. In en vanuit Limburg. Samen met partners als Cultura Nova krijgen talentvolle makers de kans de wereld te verrassen en verrijken met hun voorstellingen en projecten. Tijdens Cultura Nova 2021 presenteren VIA ZUID-makers Reggy van Bakel, Mami Izumi, Silke van Kamp, Hendrik Kegels en Lieke van der Vegt hun nieuwste werk.  

www.viazuid.com  

Met dank aan Ruijters Woningmakelaars.