Hiding in Plain Sight – XXL Gallery – Aurora / BoaMistura

Stichting Street Art Heerlen

Hiding in Plain Sight

Soms ontdek je het allermooiste recht voor je, rustig wachtend tussen alledaagse dingen. Op zoek naar die prettige verrassing nodigt de Stichting Street Art ook tijdens deze editie van Cultura Nova weer Street Art kunstenaars uit om in Heerlen te komen creëren. Waar de afgelopen edities met ‘Beyond the Wall I & II’ gingen over het opzoeken van verbreding en het ontdekken van andere, minder bekende soorten Street Art, is het nu tijd terug te keren naar de basis: murals. Lars Ickenroth programmeert daarom namens de Stichting Street Art een aantal topartiesten die u tijdens Cultura Nova aan de slag kunt zien op diverse locaties in de stad.

In de aankomende weken maakt de Stichting Street Art de kunstenaars bekend via Social Media. Weten waar en wanneer een kunstenaar precies aan de slag is? Volg dan:

www.instagram.com/stichtingstreetart
www.facebook.com/streetartfoundation

XXL Gallery

Ook zullen in augustus de twee laatste XXL-murals i.s.m. wooncorperatie Weller gerealiseerd worden aan de Peter Schunckstraat, Heerlerbaan. Met de kunstenaars Maya Hayuk en Iman Raad komen weer twee grote namen naar Heerlen. Zij zullen de door street art specialist en auteur Rafael Schacter samengestelde XXL-Gallery afronden met twee enorme schilderingen.

Ze voegen zich daarmee bij hun voorgangers: Isaac Tin Wei-Lin, Hyuro, Morgan Blair, Aryz, Eltono & Madelon Vriezendorp. En na het afronden van de laatste mural is het dan tijd voor feest. Op 29 augustus viert de wijk met een feestelijke bijeenkomst de enorme prestatie die de afgelopen jaren door de kunstenaars is neergezet tijdens het samenstellen van de XXL-Gallery.

Aurora

Het Spaanse kunstenaarscollectief BoaMistura heeft de afgelopen weken aan de Auroraflat gewerkt om het gekozen ontwerp samen met bewoners te realiseren. Samen met onze partner bij dit project Wonen Limburg, is de verwachting dat dit project aan het eind van oktober afgerond zal zijn. Houd tussendoor bovenstaande kanalen in de gaten om de voortgang te zien en te weten wanneer u zelf ook deel kunt nemen aan het project tijdens een van de DoeHetZelf-dagen.

www.stichtingstreetart.com

www.instagram.com/stichtingstreetart

www.facebook.com/streetartfoundation

XXL Gallery is een samenwerking tussen Stichting Street Art Heerlen, Weller en bewonersbelangenvereniging Heerlerbaan, Aurora / BoaMistura is een samenwerking tussen Stichting Street Art Heerlen, Wonen Limburg en Cultura Nova.