Het Geluid

Limburgse Horizon

In de wei van boer Huynen van de Benzenraderhof presenteert Het Geluid een futuristisch landschapsconcert met field-recordings, verzameld in de kassen van Limburg, en andere geluiden die te maken hebben met de toekomst van de landbouw en ons voedsel.

Limburgse Horizon belooft een cross-over te worden tussen een kermisattractie en een beeldende-kunstinstallatie, een levende sculptuur, een spektakel met elementen van een landschapsconcert, waar de bezoeker van buitenruimte naar binnenruimte gaat en een nieuwe wereld binnentreedt. Bij de voorbereidingen voor deze productie werkte Het Geluid samen met studenten van het Citaverde College en boeren uit verschillende delen van Limburg.

Limburg is wereldwijd gezien één van de meest innovatieve regio’s op het gebied van voedselproductie en agrarische ontwikkelingen. Wat leeft en groeit in de Limburgse natuur is continu in verandering. Wat voor invloed heeft dit op de Limburgse cultuur en identiteit? Zijn we als Limburgers ons landschap of wordt onze toekomst door iets anders bepaald?

Het Geluid Maastricht maakt al tien jaar interdisciplinair geëngageerd muziektheater voor een breed publiek. De unieke kracht van artistiek leiders Gable Roelofsen en Romy Roelofsen is het verbinden van onverwachte groepen mensen aan bijzondere projecten (thematieken). Dit heeft in het verleden al veel bijzondere en succesvolle voorstellingen opgeleverd, waarvoor Het Geluid meermaals is onderscheiden, onder meer met de inspiratieprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg, de Dioraphte Amsterdam Fringe Award, de Berliner Opernpreis en twee Dutch Game Awards.

De geëngageerde manier van werken leidt tot voorstellingen met een sterkte sociale drive, gericht op zowel sociaal-culturele als artistieke vernieuwing. De makers van Het Geluid zien zichzelf niet als regisseurs van een theatervoorstelling, maar als ontwerpers en leiders van processen tussen mensen.

Telkens vanaf 11.00 uur tot 19.00 uur elk half uur, capaciteit 6 personen, duur 20 minuten.