GEWORTELD, een audio-boswandeling

De Kopsalon / Els Huver

Op zaterdag 4 en zondag 5 september zijn er extra voorstellingen om 13.00 uur! Op deze pagina vindt u hier tickets voor 

Mensen en bomen lijken op elkaar.  

Net als mensen zorgen bomen voor hun kinderen, leren ze van ervaringen en communiceren ze. GEWORTELD, een audioboswandeling is een tocht langs verhalen over de bomen én de mensen in de Heerlense wijk Molenberg. Je loopt met koptelefoon op door het Aambos en ontdekt hoeveel zij op elkaar lijken, en jij op hen. 

De Kopsalon wil met eigentijdse audio-projecten ruimte creëren voor een open blik op de thema’s van deze tijd. Steeds vanuit de gedachte dat wanneer mensen iets van zichzelf in de ander herkennen, ze eerder bereid zijn iets voor diegene te betekenen. ‘Geldt dat ook voor mens en boom?’, vroeg De Kopsalon zich af. GEWORTELD, een audioboswandeling geeft het antwoord. 

Audio-producties op locatie  

Deze Kopsalon-productie is gemaakt door Els Huver. Haar werkzame roots liggen bij de Hilversumse radio, maar in de afgelopen jaren heeft zij zich ontwikkeld tot maker van verrassende audio-producties op locatie. Het liefst in samenwerking met de buurt. Zo is ook GEWORTELD tot stand gekomen: tientallen inwoners van Molenberg hebben aan deze productie meegewerkt. Geluidskunstenaar Mike Kramer heeft het Aambos en zijn bomen in geluid gevangen. Daarmee draagt het bos bij aan de soundtrack. 

GEWORTELD, een audioboswandeling eindigt waar hij begint: op het binnenplein van het Broederhuis in Molenberg. Daar is gelegenheid tot napraten met koffie/thee en iets lekkers, vers uit de wijk.

Minder goed toegankelijk voor mensen met een beperking.

Credits 

Concept, montage, tekst: Els Huver 

Geluiden: Mike Kramer

Stem gids: Michel Sluysmans 

Productieassistent: Maartje Austen  

Decorbouw en productie: Liesbeth van Litsenburg 

Eindmix: Arno Peeters 

Vormgeving: Anouck van Manen 

GEWORTELD, een audio-boswandeling is mogelijk gemaakt met steun van VSBfonds, Bankgiro Loterij Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Huis voor de Kunsten en de deelnemers aan de crowdfunding via Voor De Kunst. Speciale dank aan de inwoners van Molenberg, het Consuminderhuis, de Broederschool en jeugdstadsdichter Anoek Hilt. 

GEWORTELD, een audio-boswandeling is een coproductie in samenwerking met Cultura Nova.

Belangrijk!:

Geschikt voor 12+

Duur wandeling: 2,6 km / 80 min.

Start en eindpunt: Plein Broederschool, Kerkraderweg 7 Heerlen 

Tip: het Aambos is een hellingbos, dus trek stevig schoeisel aan