Geluidswandeling VERSTILD (12+)

(h)ear i.s.m. Historisch Goud

VERSTILD is een reactie op de verstilling en gedeeltelijke ontkoppeling van de gewone dingen in ons leven tijdens de turbulente en onzekere coronatijd. We zijn als het ware teruggeworpen op onszelf, met minder (fysieke) contacten. Voor velen is het tempo van de alledaagse handelingen op een lager pitje gezet, alsof we de dingen meer uitsmeren.

Tijdens de geluidservaring VERSTILD voert klankkunstenaar Mike Kramer je langs tien niet voor de hand liggende locaties in en rond het centrum van Heerlen. De route duurt 90 minuten, waarbij je al lopend via een headset geluiden en verhalen beluistert. Zogenaamde Field Recordings, bijvoorbeeld de geluiden in een resonante tunnel of riool, van een stroomhuisje of van wapperende vlaggen, krijgen gezelschap van gesproken woord en meer artistieke vocalen.

VERSTILD nodigt je uit om de stad te voet te (her)ontdekken, terwijl je luistert naar de speciaal voor de route gemaakte soundtrack. Doe mee met deze artistieke geluidswandeling en laat je onderdompelen in een fantastische luisterervaring!

Deze voorstelling is toegankelijk voor mensen met een beperking.

Vertrek vanaf de Stadstuin Heerlen Centrum.

VERSTILD is een coproductie i.s.m. Cultura Nova en maakt deel uit van de Stadmaakweek. Tijdens Cultura Nova 2021 gaat deze voorstelling in première. 

‘Van wie is de stad, en hoe maken we hem samen?’ is de titel van de Stadmaakweek die tijdens festival Cultura Nova in Heerlen wordt gehouden met ruim 100 activiteiten rondom stadmaken in Parkstad.