Frequency Fallback

Reggy van Bakel en Kelly Vanneste

Muzikant en componist Reggy van Bakel en performer en choreograaf Kelly Vanneste werkten voor het eerst samen in Talentlab 2021, een project van Toneelgroep Maastricht en VIA ZUID. Vanuit een gedeelde fascinatie voor de live interactie tussen licht, muziek en beweging creëerden ze een performance: A Space Odyssey, de eindpresentatie van Talentlab. Speciaal voor Cultura Nova vervolmaakten ze deze tot de voorstelling Frequency fallback. Daarin speelt Reggy’s zoektocht naar zijn Indische roots een belangrijke rol.  

Frequency fallback is een visuele en muzikale ontdekkingsreis, waarin instrumenten en dans letterlijk het beeld en licht aansturen. Een sensitieve interactie die verbindingen blootlegt en je tegelijkertijd meeneemt in Reggy’s onderzoek naar wie hij is en waar hij thuishoort. Hoe werkt de geschiedenis van Nederlands-Indië nog altijd door in zijn leven? Waar kom je vandaan en waar ga je naartoe? Reggy en Kelly geven een antwoord in muziek, beeld en dans.  

Reggy van Bakel speelt sinds zijn afstuderen aan het conservatorium in Tilburg in diverse bands, symfonie- en blaasorkesten en theaterproducties. Ook is hij oprichter van DOTT, een maatschappelijk geëngageerde muzikale belevingswereld waarin teksten, visuals en kostuums een belangrijke rol spelen. Kelly Vanneste volgde haar opleiding aan de Dance Academy Tilburg. Ze heeft haar eigen dansgezelschap: Alienated Performance Art. Ook is ze oprichter van het performanceplatform Pinkbox in Den Bosch.  

VIA ZUID – Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg 

VIA ZUID steunt jonge podiumkunstenaars op weg naar de professionele beroepspraktijk. In en vanuit Limburg. Samen met partners als Cultura Nova krijgen talentvolle makers de kans de wereld te verrassen en verrijken met hun voorstellingen en projecten. Tijdens Cultura Nova 2021 presenteren VIA ZUID-makers Reggy van Bakel, Mami Izumi, Silke van Kamp, Hendrik Kegels en Lieke van der Vegt hun nieuwste werk.  

www.viazuid.com