Frequency Fallback

Reggy van Bakel en Kelly Vanneste

discover a past you can’t grasp

know your triggers by knowing the remembrance of the unknown

know the triggers by connecting with the remembrance of your unknown

Muzikant en componist Reggy van Bakel en performer en choreograaf Kelly Vanneste werkten voor het eerst samen in Talentlab 2021, een project van Toneelgroep Maastricht en VIA ZUID. Vanuit een gedeelde fascinatie voor de live interactie tussen licht, muziek en beweging creeërden ze een performance voor ‘2021: A Space Odyssey’, de eindpresentatie van Talentlab. Speciaal voor Cultura Nova vervolmaakten ze deze tot de voorstelling Frequency fallback.

Frequency fallback is een visuele en muzikale ontdekkingsreis waarin instrumenten en dans letterlijk het beeld en licht aansturen. Een sensitieve interactie die verbindingen tussen verleden en heden blootlegt: ‘discover a past you can’t grasp’. Hoe word je beïnvloed door je roots? Hoe werkt een verleden dat je niet zelf hebt meegemaakt toch door in je dagelijks leven?

De makers

Reggy van Bakel (1989, Landgraaf) deed het conservatorium in Tilburg. Hij speelt in diverse bands, symfonie- en blaasorkesten en theaterproducties. Ook is hij oprichter van DOTT, een maatschappelijk geëngageerde muzikale belevingswereld waarin teksten, visuals en kostuums een belangrijke rol spelen.

Kelly Vanneste (1996, Kortrijk) volgde haar opleiding aan de Dance Academy Tilburg. Ze heeft haar eigen dansgezelschap: Alienated Performance Art. Ook is ze oprichter van het performanceplatform Pinkbox in Den Bosch. In Kelly’s choreografieën moet het lichaam zich vaak verbinden met specifieke objecten en settings.

Frequency Fallback is een coproductie i.s.m. VIA ZUID en Cultura Nova. Tijdens Cultura Nova 2021 zal de première van deze voorstelling te zien zijn.

VIA ZUID steunt jonge podiumkunstenaars op weg naar de professionele beroepspraktijk. In en vanuit Limburg. Samen met partners als Cultura Nova krijgen talentvolle makers de kans de wereld te verrassen en verrijken met hun voorstellingen en projecten. Tijdens Cultura Nova 2021 presenteren VIA ZUID-makers Reggy van Bakel, Mami Izumi, Silke van Kamp, Hendrik Kegels en Lieke van der Vegt hun nieuwste werk.  

www.viazuid.com  

Moeilijk toegankelijk voor mensen met een beperking!

Met dank aan In2yourplace / Output.