Flying Horseman (BE)

★★★★ “Flying Horseman laat zich nog steeds niet temmen.” – FOCUS KNACK

★★★★ “Mothership’ krijgt 4 sterren en is album van de week.” – DE MORGEN

★★★★ ½ “Flying Horseman rules!” – WRITTEN IN MUSIC

 

De muziek van de Flying Horseman laat zich niet gemakkelijk omschrijven. Een poging: scheuten post-folk en donkere blues vol onheilspellende orgels en synthesizers, dan dóór naar ontzettend groovy maatsoorten, om te eindigen in euforische uitbarstingen met verwoestende gitaren. Alsof Peter Gabriel, Nick Cave en Brian Eno op een feestje flink beneveld zijn geraakt en nu het gedetailleerde verhaal vertellen.

 

Mocht in België de titel ‘hardest working man in showbiz’ te vergeven zijn, dan kan Bert Dockx daarop aanspraak maken. Als zanger, componist en (jazz)gitarist is Dockx zowel solo als met nevenprojecten (Dans Dans, Strand, Sweet Defeat, Ottla) in de weer. De focus ligt nu op Flying Horseman. Exact tien jaar na de release van debuut Wild Eyes presenteerde de band vorig jaar zijn zesde worp Mothership; een bondig album met acht avontuurlijke, kleurrijke songs met een diep hart en een ruime blik. De sound is transparant, direct en punchy, zonder afbreuk te doen aan de gelaagdheid en de indringende sfeer die deze unieke band typeren.

 

Een adembenemende luisterervaring

Meer dan ooit treden alle bandleden in dit concert op de voorgrond: de krachtige en inventieve ritmesectie van Mattias Cré en Alfredo Bravo; de bezwerende samenzang, synth- en gitaarklanken van Loesje en Martha Maieu; de bezielde stem, de labyrintische lyrics en het meeslepende gitaarspel van Bert Dockx. Live staat Flying Horseman garant voor een adembenemende luisterervaring.

 

De voorstellingen in de Spiegeltent zullen dit jaar SEATED te beluisteren / bekijken zijn!