Openluchtcinema Filmhuis de Spiegel

Filmhuis de Spiegel

U hoeft geen tickets of plaatsen te reserveren en de toegang is gratis.

Tijdens Cultura Nova 2021 zullen er ook weer films te bekijken zijn op het Festivalplein. Hieronder het schema:

27 augustus / 21.30 uur: Leto (Kirill Serebrennikov)

Punky biopic over de underground muziekscene in Leningrad vlak voor de perestrojka, gebaseerd op de beginjaren van popicoon Viktor Tsoï en zijn legendarische band Kino. In de vroege jaren tachtig sluit Viktor Tsoï vriendschap met de charismatische zanger van de band Zoopark, die zeldzame platen van Bowie, Blondie en T. Rex op de kop heeft getikt. Ook met hun eigen optredens willen ze de boel flink opschudden, maar het jonge publiek mag vooralsnog alleen de voeten op het ritme bewegen. Met humor en lef gaan de bandleden de censuur te lijf, al dan niet in hun fantasie.

Trailer

28 augustus / 21.30 uur: Buladó (Eché Janga)

De elfjarige Kenza woont samen met haar vader Ouira en opa Weljo op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao. De twee mannen zijn elkaars tegenpolen: Ouira is een kordate, rationele politieagent, terwijl Weljo zich identificeert met de oorspronkelijke bewoners en de spiritualiteit van het eiland. Wanneer de relatie tussen Ouira en Weljo steeds verder op de spits gedreven wordt, zoekt de eigenzinnige Kenza vastberaden naar haar eigen weg tussen deze twee uitersten. Ze mist haar moeder en de nuchtere mentaliteit van Ouira biedt haar niet altijd meer wat ze nodig heeft. eleidelijk stelt ze zich steeds meer open voor de mystieke en geruststellende tradities van haar opa. Een magisch-realistisch en liefdevol verhaal uit Curaçao.

Trailer

29 augustus / 21.30 uur: Bienvenue chez les ch’tis (Dany Boon)

Philippe Abrams is directeur van een postkantoor in Salon-de-Provence en zint op promotie richting de Côte d’Azur. Maar Franse ambtenaren hebben hun werkplek niet voor het uitzoeken. Philippe bedondert de toewijzingscommissie en wordt voor straf overgeplaatst naar Nord-Pas de Calais, de hel voor elke zuiderling. In het Noorden is het immers altijd nat en koud, stinken ze naar kaas en zien ze zwart van het werk in de mijnen. En ze zijn ook nog eens onverstaanbaar.

Trailer 

30 augustus / 21.30 uur: The Rider (Chloé Zhao)

Een jonge cowboy wordt bij een rodeo met een bijna fataal ongeval geconfronteerd. Hij wordt van zijn paard afgeworpen en loopt daarbij ernstig hoofdletsel op. Hij woont bij zijn vader en zijn zus en ervaart dat de revalidatie moeizaam verloopt. Daarop onderneemt hij een zoektocht naar een nieuwe identiteit. Hij wil te weten komen wat het betekent een man in het hart van Amerika te zijn. Van de regisseuse van het prachtige Nomadland.

Trailer

31 augustus / 21.30 uur: The Fall of the American Empire (Denys Arcand)

Hoofdpersoon is Pierre-Paul, een 36-jarige filosoof die voor een koeriersbedrijf werkt, een baan waar hij volgens hem zelf te goed voor is. Eén enkele gebeurtenis verandert zijn leven: hij komt in het bezit van heel veel geld. Dit geld kan hem de levensstijl geven die hij wil, maar kan ook leiden tot problemen, namelijk in de vorm van verwikkelingen met zowel de politie als de criminele onderwereld. De ontwikkelingen trekken hem mee in een onwaarschijnlijke reis waarbij hij al zijn verstand en creativiteit nodig heeft om zijn achtervolgers te verslaan.

Trailer

01 september / 21.30 uur: Minding the Gap (Bing Liu)

Bing, Zack en Keire, ontvluchten hun beroerde thuissituaties en worden vrienden voor het leven op het lokale skatepark. Keire heeft de aanstekelijke lach. Zack het charisma en de verrassende en rake inzichten. Terwijl Bing alles vastlegt en de enige is die wél zijn high-school afmaakt. Het leven lijkt in het begin één groot lyrisch avontuur, waarin ze zwevend over de straten en obstakels trekken van deze eens zo welvarende stad. Helaas wordt met het opgroeien alles anders.

Trailer

02 september / 21.30 uur: Les Vacances de Monsieur Hulot (Jacques Tati) 

In een badplaats aan de Atlantische kust brengt de komst van Monsieur Hulot flink wat opschudding teweeg onder de rijke toeristen, die hun ‘serieuze’ gewoontes uit de stad maar niet los kunnen laten. Hij stapelt ramp op ramp en slaagt erin zijn vakantie met een sensationele catastrofe af te sluiten.

Trailer

03 september / 21.30 uur: Compostella (Freddy Mouchard)

Drie jaar lang volgde de regisseur een aantal pelgrims in op deze ‘Jakobswegen’. Hij volgde de vier hoofdroutes door Frankrijk om te eindigen op de Camino Francès in Spanje door prachtige natuur en wisselende landschappen. In het contact met de natuur, de elementen en andere pelgrims wordt elke wandelaar uiteindelijk op z’n eigen kracht en tekortkomingen gewezen. De verandering voltrekt zich geleidelijk en wanneer de reis uiteindelijk eindigt op Kaap Finisterre en de oude kleren bij de ondergaande zon verbrand zijn, verdwijnt de ‘oude’ mens en verrijst een nieuwe.

Trailer

04 september / 21.30 uur: Parasite (Joon-ho Bong)

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

Trailer