Fashion with Kelly – Droompersonages – GELUKSZOEKER(tjes)

Stichting de Vrolijkheid in Heerlen

De expositie ‘Fashion with Kelly’ zal op maandag 30 augustus omstreeks 14.15 uur worden geopend op het grasveldje naast het theater in Heerlen.

De exposities ‘Droompersonages’ en GELUKSZOEKER(tjes)’ zullen op maandag 30 augustus om 16.00 uur geopend worden op de Oude Veemarktstraat 4 + 6 (bij In2yourplace).

De Vrolijkheid is een kleurrijk netwerk van professionele kunstenaars, musici, dansers en theatermakers en organiseert creatieve activiteiten in asielzoekerscentra (azc’s) door het land. In het azc Heerlen verzorgen ze wekelijks workshops en projecten met kinderen, jongeren en ouders. Een aantal onderdelen zijn te zien tijdens Cultura Nova.
 

Op het Festivalplein: Expositie ‘Fashion with Kelly’ een modeproject van Kelly Palmen met jongeren (12-18 jaar) – Voor het huidige modeproject in Heerlen liet Kelly Palmen elke jonge deelnemer twee bijpassende witte kledingstukken bewerken met zwarte stiften. Zowel het creatieve proces als de uiteindelijke resultaten van dit project zijn ondergebracht in een tentoonstelling. Als je geluk hebt, ontmoet je enkele jongeren die hun nieuwe setjes dragen! 

In de etalages van In2yourplace: ‘Droompersonages’ en ‘GELUKSZOEKER(tjes) 

‘Droompersonages’ – Jonge bewoners van het azc Heerlen, in de leeftijd 15-25, werkten samen met fotograaf Sofi Knijff aan deze serie theatrale en surrealistische portretten. Met kostuums van Sanne Puijk creëren de jongeren een artistiek alter-ego en presenteren zichzelf en hun verhaal op eigenzinnige wijze aan de wereld. 

‘GELUKSZOEKER(tjes)’ – Piepjonge azc-bewoners presenteren zichzelf met een serie bonte schilderwerken. Samen maakten de kinderen portretten van hun toekomstige zelf, waarbij abstracte dromen en concrete beroepen elkaar afwisselen. 

De fototentoonstellingen zijn gedurende het hele festival gratis te bezoeken zijn in de Stadstuin Heerlen Centrum en op de Oude Veemarktstraat 4 + 6.

Stichting de Vrolijkheid in Heerlen is een coproductie i.s.m. Cultura Nova en maakt deel uit van de Stadmaakweek. 

Klik hier om een kijkje te nemen op de website van Stichting de Vrolijkheid Heerlen.

‘Van wie is de stad, en hoe maken we hem samen?’ is de titel van de Stadmaakweek die tijdens festival Cultura Nova in Heerlen wordt gehouden met ruim 100 activiteiten rondom stadmaken in Parkstad.